Katı Atık Tesisi Doğayı ve Milas’ı Koruyor

BÜYÜKŞEHİR - 19-05-2024 17:43


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas ilçesine kazandırdığı Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi içerisinde bulundurduğu ön işlem tesisi, fermatasyon tesisi, biokütle enerji santrali, sızıntı suyu arıtma tesisi ile çöplerin bertarafını sağlıyor ve çöpten elektrik üretiyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Şube Müdürü Erdal Vatansever bazı basın yayın organlarına yansıyan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nden dereye su sızdığı iddialarına yerinde cevap verdi ve tesisten dışarıya hiçbir şekilde su sızıntısı olmadığını, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ekiplerin de gelerek tesisin çevreye olumsuz bir etkisinin olmadığını tutanak altına aldığını belirtti.
Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Şube Müdürü Erdal Vatansever; “Milas Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi tam bir entegre tesis. İçerisinde ön işlem tesisi, fermantasyon tesisi, biokütle enerji santrali ve sızıntı suyu arıtma tesisini barındıran ve depolama yapılan lotlardan oluşan entegre tesistir. Burası vahşi depolamanın önüne geçmek, insan, çevre ve doğayı korumak için kurulan en modern tesislerden biri. 
Sızıntı suyunun doğaya verildiği iddiaları tamamen asılsızdır. Çünkü bu tesisten dışarıya hiçbir şekilde su sızmıyor. Buradaki sular arıtıldıktan sonra MUSKİ’nin kanalizasyon sistemine deşarj ediliyor. Hiçbir şekilde dereyi görmüyor. Borular vasıtasıyla deşarj ediliyor. MBR teknoloji ile yapılan sızıntı suyu arıtma tesisi 7-24 işletilen bir tesis. Bununla alakalı burada ayrıştırılan çöplerle ilgili olarak tesisimizden hiçbir şekilde dışarıya su sızıntısı olmamaktadır. Bu tesiste oluşan sızıntı suları toprakla buluşmamaktadır. Çıkan haberler sonrası talebimiz üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ekipler tesisimize gelerek yerinde incelemelerde bulundu ve tesisin çevreye olumsuz bir etkisi olmadığını tutanak altına aldı.” dedi.

Günün Diğer Haberleri