SİYASET
Giriş Tarihi : 19-11-2022 15:39

Soylu’dan Sert Tepki: Devlete İftira Atan Şerefsizdir!

Soylu’dan Sert Tepki: Devlete İftira Atan Şerefsizdir!

‘Kobani Talimatı’na Toz Kondurmayan HDP’li Vekile, Soylu’dan Sert Tepki: Devlete İftira Atan Şerefsizdir!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan arasından sert bir tartışma yaşandı.

 

 

ANKARA(MHA)- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan arasından sert bir tartışma yaşandı. 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP Milletvekili Garo Paylan ile tartışma yaşadı. “Bir kadın var. Yüzü gözü morarmış. Belli ki işkence görmüş gözaltında. Kobani'den talimat geldi diyor Soylu. Daha sonra İdlib'den girdiğini söylüyor” diyen HDP’li Paylan’a, Soylu, “Sen PKK'yı savunuyorsun, sen PKK'yı temizliyorsun, sen PYD'yi temizliyorsun” şeklinde sert tepki gösterdi. 

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, “Bir kadın var. Yüzü gözü morarmış. Belli ki işkence görmüş gözaltında. Orada bir ifadesi alınmış. 'Ben istihbarat elemanıyım' demiş. Siz böyle bir istihbarat elemanı gördünüz mü hiç? Şaşkın bir genç kadın. Olayı yapıyor ve evine gidiyor. Evinde yakalanıyor. Olayın kodlarına bakın. Kobani'den talimat geldi diyor Soylu. Daha sonra İdlib'den girdiğini söylüyor. Burada soru işaretleri kafanıza gelmiyor mu? Benim kafama pek çok soru işareti takılıyor. Seçimlere giriyoruz. Ne zaman seçimlere doğru gidilirse hep bu tip provokasyonlar olmuştur” açıklamasında bulunan HDP Milletvekili Garo Paylan’a sert tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sen PKK'yı savunuyorsun, sen PKK'yı temizliyorsun, sen PYD'yi temizliyorsun. Sen sorgulayacaksan PKK'yı, terör örgütlerini sorgula. Devlete böyle bir iftira atan şerefsizdir. Yalan söylüyorsun. İftira ediyorsun. Seni oraya kim milletvekili yaptıysa onu sorgula" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin