FETHİYE
Giriş Tarihi : 25-01-2023 12:01

İhalelerle ilgili denetleme mi var?

Fethiye Belediyesinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği gecede konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, rüşvet operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “Kimse bana ihaleye fesat karıştırdı diyemez” demesi, “Fethiye Belediyesi’nde yapılan bazı ihalelerle ilgili denetleme mi var” sorularını da beraberinde getirdi.

İhalelerle ilgili denetleme mi var?

 

 

 

 BİRKAÇ KİŞİ HARİÇ KALEMİNİZİ SATMIYORSUNUZ

Fethiye Belediye BaşkanıAlim Karaca çalışan gazeteciler günü nedeniyle düzenlenen gecede yaptığı konuşmada “4 yıllık süreç içerisinde ilkeli bir şekilde bölgemizde kaleminizi satmadan yapmış olduğunuz haberlerden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Birkaç kişi hariç kaleminizi satmıyorsunuz” dedi.

Alim Karaca, operasyon ve belediye çalışanlarının buradaki rolü, belediye yönetiminin nasıl haberinin olmadığı yönünde bilgi vermek yerine, kalemini satanlar var imasıyla gazetecilere saldırdı. Ancak ne operasyonu yapan ne de rüşvet alınıp verilmesiyle ilgisi bulunmayan gazeteciler, operasyon sürecinde elde ettikleri bilgileri yazarak okuyucularıyla paylaşmıştı. Meclis üyesinin kardeşinin ise tutuklandığı değil, sorgulandığıyla ilgili haberler çıkmıştı.

 

 İHALELERLE İLGİLİ DENETLEME Mİ VAR?

Belediye Başkanı Alim Karaca, rüşvet operasyonu ile ilgili açıklamasında da kafaları ciddi derecede karıştırdı. Konuşmasında belediye çalışanlarına akçeli işlere karışmayın dediğini belirterek, “Kimse bana ihaleye fesat karıştırdı diyemez” dedi. Başkanın açıklamasında, Rüşvet Operasyonu yerine “İhaleye Fesat karıştırdı” demesi, Fethiye Belediye’sinde ihalelerle ilgili denetleme mi var sorusunu akıllara getirdi. Geçen aylarda bazı kavşak düzenleme ihalelerinin maliyeti oldukça yüksek bulunmuş, sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki gösterilmişti.

 

 KAYA’DAKİ DÖNEN DOLAPLARDAN HABERİNİZ OLMADIYSA ÇEVRENİZDEKİLERİN HEPSİNİ DEĞİŞTİRİN

Belediye Başkanı Alim Karaca, 3’ü zabıta 7 kişinin tutuklandığı rüşvet operasyonu ile ilgili “Benim için işler yavaş yürüyor gibi eleştiriler yapabilirler ama kimse Alim Karaca ihaleye fesat karıştırdı. Ailesinin boğazından 1 lira haram lokma soktu diyemez. Buna meydan okuyorum. Böyle bir şey bulsunlar beni görevden alsınlar. Bizim her şeyi görme şansımız yok. Nerede yanlış yapan birisi varsa deşifre edip, kapının önüne koyacağız” dedi.

Kaya Köyü ve Faralya gibi alanlarda kaçak yapılar çevre katliamına dönüştü. Bazı sorumsuz sorumluların aldıkları rüşvet ile servetlerine servet kattığı söylentilerinin ayyuka çıktı. Girişlerinde zabıta ve jandarma bekleyen alanlarda kaçak yapılar durması gerekirken mantar gibi çoğaldı. Burada dönen, döndürülen dolaplardan haberiniz olmadıysa, hiçbir şey duymadıysanız, ilk iş danışmanlarınızı, belediye amirlerini, sizi sevdiğini söyleyen memur ve işçileri çevrenizden uzaklaştırın. Bu açıklamayla birlikte, memleket satılsa haberinizin olmayacağı ortaya çıkmış oldu. Seçime neredeyse bir yıl kala bu bile bir kazanımdır.

AdminAdmin