SAĞLIK
Giriş Tarihi : 08-01-2023 14:08

Diyabet öğrencileri yılın ilk diplomasını aldılar

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulunun 2023 yılı ilk mezunları olan 29 kişiye diplomaları verildi.

Diyabet öğrencileri yılın ilk diplomasını aldılar

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde belirlenen aylarda yapılacak diyabet okulu eğitimlerine, katılım ücretsiz olup isteyen herkes katılabiliyor.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülhan Akbaba koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Diyabet Okulu eğitim programında; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Neşe Çınar, Araş. Gör. Uzm. Dr. Kenan Çakar, Diyetisyen Tuğçe Denktaş, Psikolog Ahmet Şimşek, Diyabet Hemşireleri Esra Koyuncu Yaşar ve Seher Kış  tarafından eğitimler verildi.

Diyabet hastaları ve yakınlarının katıldığı eğitimlerde, diyabet hastalığı, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi tedavisi, dengeli beslenme, diyabette insülin dışında kan şekerini düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut komplikasyonları, diyabetin kronik komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite ve hareketler, diyabetle yaşam, insülin tedavisi ve uygulamalarda yapılan yanlışlar ile ilaçların güvenli,  doğru ve etkin kullanımı gibi bir çok konuda eğitici bilgiler yer aldı.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından okuldan mezun olanlara diplomaları, Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan, Destek ve Kalite Müdürü Taner Kayar’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende hastane yönetimi tarafından verildi.

Başhekim Doç.Dr.Turhan Togan katıldığı eğitim programında yer alan çalışma arkadaşlarımıza yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ederken hastalara da geçmiş olsun dileklerini sundu. Hastaların kurumumuzdan almış oldukları bu farkındalık eğitimi ve hizmet sürecine dair değerlendirmeleri dinledi. Tip 2 diyabetli bireylerin yaşadıkları aksaklıklar için düzeltme çalışmaları yapılacağını ifade etti.

​​​​​​​

AdminAdmin