MUĞLA
Giriş Tarihi : 23-12-2022 21:01

Pakize Suda'nın cenazesi toprağa verildi

Pakize Suda'nın cenazesi toprağa verildi

Pakize Suda'nın cenazesi toprağa verildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde vefat eden oyuncu ve yazar Pakize Suda'nın cenazesi toprağa verildi.
Beynine pıhtı atması nedeniyle geçen çarşamba tedavi gördüğü hastanede vefat eden 70 yaşındaki oyuncu ve yazar Pakize Suda için Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Camisi'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı.
"Hayat Bilgisi", "Davetsiz Misafir" ve "Sevda Çiçeği" adlı yapımlarda rol alan, oyuncu ve yazar Suda'nın ablası Ayşe Suda, yeğenleri Dilara Elagözlü ve Genco Çağlar'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze namazına, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sanatçı arkadaşları ve yakınları katıldı.
Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü, bu süreçte yanlarında olan herkese teşekkür etti.
Ailesi olarak özellikle son dönemlerin kendileri için zor bir süreç olduğunu aktaran Elagözlü, teyzesinin bir süredir Alzheimer hastalığıyla mücadele ettiğini anlattı.
Elagözlü, ailesindeki bazı kişilerde de Alzheimer hastalığı bulunduğunu, zor bir hastalık olduğunu ve bu yıl içinde 3 kişiyi daha Alzheimerdan kaybettiklerini dile getirdi.
“ALZAYMIRIN SON EVRESİNDE PIHTI ATTI” 
Suda'nın son dönemlerine kadar kendisiyle ilgilenmeye çalıştıklarını, ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Elagözlü, şöyle devam etti:
"Son dönemlerine kadar bizde kaldı. Fakat durum iyice zorlaştıktan, evde bakılamayacak hale geldikten sonra doktorların, profesörlerin öngörüsü üzerine Alzheimer merkezine götürmek zorunda kaldık. Orada çok güzel bakıldı. Alzaymırın son evresinde pıhtı attı. Yoğun bakıma alındı. Önce felç oldu, konuşma ve yürüme yetisi ile şuurunu kaybetti. Birkaç gün yoğun bakımda yattı. Dolaşım sisteminde sorunlar yaşadı, nefes almakta zorlanmaya başladı ve vefat etti. Çekmedi diyoruz. Allah rahmet eylesin, günahlarını affetsin, sevaplarını kabul etsin. Doktorlarına çok teşekkür ediyoruz. En son kaldığı alzaymır merkezinde çok teşekkür ediyoruz. Herkes hakkını helal etsin."
“BU BÖLGEYİ ÇOK SEVERDİ”
Elagözlü, teyzesinin herhangi bir vasiyeti olmadığını, çünkü ölümü çok düşünmediğini ifade etti.
Suda'nın yaşamayı seven bir insan olduğunu ve özgür bir ruh olduğunu dile getiren Elagözlü, "Biz İzmirliyiz. Teyzemin hayatının büyük bölümü bu bölgede geçti. Biz de 8 yıldır Muğla'da yaşıyoruz. Teyzemin hayatta olan en yakını annem. Bu nedenle bize yakın bir yer olmasını tercih ettik. Geçen sene vefat eden babaannemizi de buraya defnettik. Artık başka bir yerde yaşayan yakın akrabamız yok. Bu bölgeyi çok severdi. Buralarda çok program yaptı." dedi.
Namazın ardından Suda'nın cenazesi Yeni Şehir Mezarlığında toprağa verildi.
YEĞENİ VASİ OLARAK ATANDI
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, geçen aylarda Pakize Suda'ya yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atanmasına karar vermişti. 
Pakize Suda, 23 Nisan 1952'de dünyaya geldi. Henüz 7 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 
Çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı "Lezzete Yolculuk" programında sunuculuk yapan Suda, bir dönem "Her Şeyi Konuşalım" isimli magazin programında da yer aldı.

AdminAdmin