KAVAKLIDERE
Giriş Tarihi : 25-01-2023 11:39

Milli Eğitim Müdürleri Kavaklıdere’de Buluştu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirildiği ilçe müdürleri toplantısı Kavaklıdere'de gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürleri Kavaklıdere’de Buluştu

Her toplantıyı farklı bir ilçede gerçekleştiren Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, birinci yarıyıl tatilinin başlamasıyla bir anlamda birinci yarıyılın son toplantısı için eğitim yöneticilerini, Kavaklıdere ilçesinde buluşturdu. Kavaklıdere sınırları içinde yer alan Hyllarima antik kenti tanıtım turu ile başlayan program çeşitli etkinliklerle devam etti.

Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, İlçe Müdürü Nuray Kabaş ve Kavaklıdere Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan ilçe programı kapsamında, konuklarla ilk olarak ilçenin Derebağ Mahallesinde yer alan Hyllarima antik kentinde buluşuldu.

Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kavaklıdere Belediyesi ve Muğla Müze Müdürlüğünce 2022'de yapılan kazı çalışmaları ile gezilebilir hale gelen Hyllarima antik kentinde gerçekleşen buluşmada, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Özer, antik kent hakkında bilgi verdi. Klasik, Helenistik ve Roma dönemlerine ait yapıların yer aldığı Hyllarima antik kenti gezen eğitim yöneticileri, antik kentte bir dizi incelemelerde bulundu.

Öğle yemeğinde Kavaklıdere Kaymakamlığı, Kavaklıdere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kavaklıdere Belediyesinin misafiri olan eğitim yöneticileri daha sonra toplantı için Orman Bölge Müdürlüğü çalışma kampına geçtiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, 13 ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, birinci yarıyılın genel değerlendirilmesi yapılarak Milli Eğitim Bakanlığının hedefleri ve politikaları doğrultusunda sahada yürütülen projeler ve çalışmalar istişare edildi.

İl Müdürü Emre Çay, birinci yarıyılın bu son toplantısında, Kavaklıdere ilçesinde bulunmaktan son derece memnun olduğunu ifade ederek "Öncelikle Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve İlçe Müdürümüze bu güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Kavaklıdere ilçemizin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri arasında birinci dönemin son ilçe müdürleri toplantısını gerçekleştirdik. İlçe yöneticilerimizle geçen yarıyıl dönemini değerlendirdik. Yaptığımız çalışmaları, ulaştığımız hedefleri ve yapacaklarımızı istişare ettik. Verimli bir dönemin ardından okullarımız iki haftalık yarıyıl tatiline girdi. Tüm eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, çocuklarımızın iyi bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum." dedi.

Toplantı,  İl Müdürü Emre Çay'ın İl/İlçe Milli Eğitim yöneticilerine hediye takdiminin ardından çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.

AdminAdmin