MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-11-2022 10:50

MUĞLA’DA DEPREM TATBİKATI DÜZENLEDİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile "Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

MUĞLA’DA DEPREM TATBİKATI DÜZENLEDİ

 

 

 

 

“2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında ülke genelinde eş zamanlı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı, il ve ilçe müftülükleri, eğitim merkezleri, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ve Kur'an Kursu olmak üzere 24 bin 39 hizmet binasında düzenlenen Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatına, 843 bin 299 kişi katılım sağladı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve AFAD Başkanı Yunus Sezer'in de canlı yayınlarla katıldığı tatbikat, ilimizde 38 AFAD Müdürlüğü personeli ve 398 Akredite olmuş STK üyeleri ile 15 AFAD Gönüllülerinin katılımı ve koordinasyonunda 14 Müftülük Binası, 88 yurt ve kuran kursunda, 209 personel ve 1560 öğrencinin katılımıyla il genelinde toplam 2220 kişiyle deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Yüksek Öğretim Diyanet Vakfı Kız Yurdu’nda gerçekleştirilen tatbikata Muğla Valisi Orhan Tavlı, İl Müftüsü Yaşar Çapcı, AFAD İl Müdürü İsmail Özkan,  müftülük ve AFAD personeli ile öğrenciler katıldı.

 

AdminAdmin