MİLAS
Giriş Tarihi : 07-12-2022 14:18

2022’nin Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Milas Belediye Meclisi 2022 yılı Aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı. 19 ana gündem maddesi, 5 imar komisyon raporu ile 1 ek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı öncesinde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye birimlerinin çalışmaları hakkında meclise bilgi verdi. Milas Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı.

2022’nin Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Belediye Meclisi 2022 yılı Aralık ayı meclis toplantısı tamamlandı. 19 ana gündem maddesi, 5 imar komisyon raporu ile 1 ek gündem maddesinin görüşüldüğü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesi bilgilendirme yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, birimlerin çalışmalarını anlattı.
Sözlerine son günlerde artan salgın hastalığa karşı meclis üyelerini ve vatandaşları uyararak başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, devamında 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla vatandaşların anlamlı gününü kutladı.
ENGELSİZ YAŞAM PARKIMIZ BU HAFTA İHALEYE ÇIKACAK
Son dönemde Milas Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Başkan Tokat, şu ifadeleri kullandı:
“Milas Belediyesi olarak yoksul ailelerin çocuklarına okul öncesi eğitim desteği olabilmek adına başlattığımız oyun evi projemizle ilgili talepler toplanıyor.
Kadın Danışma Merkezi ve sosyal danışma olarak dezavantajlı kişilere her türlü yardım sağlayacak birimler, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz çatısı altında oluşturuluyor ve yakın zamanda hizmetlere başlayacak.
Fen İşleri Müdürlüğümüzün yoğun bir çalışma programı var. Cemevi projesinin ihalesi sonuçlandı ve sözleşmesi imzalandı. Çöllüoğlu Hanı’ndaki tadilat çalışmalarında önemli ölçüde ilerleme kaydedildi. Yılsonuna kadar çalışma tamamlanmasını bekliyoruz. Aşağıda ticari unsurlarla beraber yukarıda kent belleği müzemizle toplumumuza hizmet vermeye başlayacağız.Türbe köylerindeki çalışmalar devam ediyor. Çallı’daki çalışmalar yakında tamamlanmış olacak. Oradan Akkovanlık ve Ortaköy’deki işleri tamamlayacağız. Baltalı Kapı’da kurtarma kazısına dönen çalışma devam ediyor. Yoğun bir emek ve para harcamamız gerekiyor.Bozbük’te köy kahvesiyle ilgili yapılan proje tamamlandı. Bu hafta ihaleye çıkıyoruz.
Barınak kapasitesinin artırılması için başlatılan çalışma sürüyor.
Selimiye Pazaryeri’nin çevre dükkânların yıkımı ve bunların yenisinin yapımıyla ilgili aşamaya geçiyoruz.Mezarlık alanının yeni yapılan bölümlerindeki düzenleme çalışmaları sürüyor.Esentepe Parkı büyük oranda tamamlandı. Peyzaj tespitlerimizi yaptık. Oradaki mezarla ilgili korunması ve sergilenmesi ile ilgili olarak camekânlı proje onayının kuruldan gelmesini bekliyoruz.Beçin Kavşağı’ndaki yapılması planlanan yöresel ürünler projesini biraz değiştirdik ve geliştirdik. Oraya otel hizmeti verecek çok katlı bir projeyi arkadaşlarımız çalışıyorlar.Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ören’de yürüttüğü altyapı projesi için MUSKİ ile protokol imzalandı. Bu çerçevede çalışmaların MUSKİ tarafından yapılıp, ödemelerin tarafımızca gerçekleştirilmesiyle ilgili protokol hazırlanarak proje üzerinde istişareler yapıyoruz. Engelsiz yaşam parkımız bu hafta ihaleye çıkacak.
SAĞLIK EVİ’NİN İNŞAATI TAMAMLANDI
Güllük’te ADM çalışmalara başladı. HZR’nin çalışma yapmasını bekliyoruz ancak HZR’de bu anlamda herhangi bir hazırlık, herhangi bir çaba görmedik. HZR, çalışma yapacağımız yerlerde ‘lokal olarak düzeltilmesi gereken yerlerde anında yerine getireceğiz’ diye taahhütte bulundular ancak geniş kapsamda sahil çalışması onlarda henüz yok.Beçin’de, Kısırlar’da, Türbe Ortaköy’de Pazaryeri ile ilgili projelerini hazırlıyoruz. Başka bölgelerdeki talepleri de bir sıra dahilinde gerçekleştireceğiz.
Sağlık Evi’nin inşaatı tamamlandı. İç dekorasyon çalışmalarına başlanıyor.
Galericiler Sitesi’nde istinatlarla ilgili çalışmalar tamamlandı, altyapı ve çeşitli işlerle ilgili esnaflara ne şekilde verileceği usulle ilgili hukuki incelemeler sürüyor.
Tarımsal desteklemeler ve üreticilerle yapılan istişareler devam ediyor. 2023 yılında desteklemelerin kapsamını büyütmeyi düşünüyoruz.Beçin’e bir futbol sahasını projelendiriyoruz.Sportif, kültürel ve sosyal alanlarda belediyemizin çalışmaları etkin bir şekilde devam ediyor…”

2022 yılı Aralık ayı olağan meclis toplantısı sonunda, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 2022 yılında yoğun tempoyla çalışan Milas Belediye Meclisi’ne teşekkür etti ve mutlu bir yıl temennisinde bulundu.
2023 yılının ilk meclis toplantısı 6 Ocak 2023 Cuma günü gerçekleştirilecek.


AdminAdmin