SİYASET
Giriş Tarihi : 05-12-2022 21:20

Fuat Oktay TBMM’de Konuştu: Türkiye’nin Büyüme Hızı Son 50 Yılın En İyisi!

Fuat Oktay TBMM’de Konuştu: Türkiye’nin Büyüme Hızı Son 50 Yılın En İyisi!

Fuat Oktay TBMM’de Konuştu: Türkiye’nin Büyüme Hızı Son 50 Yılın En İyisi!

TBMM Genel Kurulunda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelerine başlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

 

 

ANKARA(MHA)- TBMM Genel Kurulunda 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmelerine başlandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

 

Toplantıda bugün, daha önce alınan karar gereğince, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin ilk gün görüşmeleri gerçekleştirilecek. Genel Kurula hitap eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Küresel finansal krizden sıyrılarak büyüyen Türkiye ekonomisi büyüyerek olumlu yönde ayrışmayı bilmiştir. Ülkemiz 11,4 büyüyerek son 50 yılın en büyük büyüme hızını yakalamıştır" dedi. 

 

“DEVRİM NİTELİĞİNDE ATACAĞIMIZ ADIMLAR İÇİN HEYECAN DUYUYORUZ”

Fuat Oktay, işlerinin zorlaştırılsa da engellenemediklerini ifade ederek,  “Gazi meclisimizin çatısı altında toplanarak milletimize şeffaf bir şekilde sunacağımız bütçe görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. İçeriden ve dışarıdan maruz kaldığımız engeller işimizi zorlaştırsa da engeleyemedi. Kararlılığımız daha da kuvvetlendi. Türkiye için büyük düşünüyor, devrim niteliğinde atacağımız adımlar için heyecan duyuyoruz. Bütçe teklifimiz adil ve sosyal içerikli. Bütçemiz kalem kalem genci yaşlısı 85 milyonun bütçesi. Yatırım ve istihdam hedefli bir Bütçe hazırladık. Bütçemiz girişimci ve yatırımcıyı teşvik edecek. Doğu ile Batı arasında köprü olmakla kalmayıp kendi doğal gazını, enerjisini çıkaran bir bütçe. Tüm dünyanın gıpta ile izlediği Kızılelma’nın, TCG- Anadolu’nun, TÜRKSAT 6 A’nın bütçesidir. Turizmde rekorlara koşan bir bütçedir. 2023 bütçesi kadının statüsünü yükseltecek, tarımda yeni rekorları ve daha pek çok yeni gelişmeyi içerecek bütçedir. Yeni diriliş destanları yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

“TÜRKİYE AVANTAJLARINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEKTEDİR”

“ABD merkez bankası faiz artışının azalacağını belirtti” diyen Oktay,  Dünya ekonomisinin 2023 yılında yüzde 3,22 büyümesi bekleniyor. Büyüme cephesindeki benze tespitler diğer uluslararası kurumlar tarafından da yapılıyor. Sertleşen koşullara rağmen OECS yüzde 5,7 büyüme bekliyor. Başta ABD-Çin ihtilafı olmak üzere yoğunlaşan üretim merkezleri yeterli kalmamıştır. Türkiye rekabet avantajlarını en iyi şekilde değerlendirmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

“SON 50 YILIN EN BÜYÜK BÜYÜME RAKAMI”

Türkiye’nin son 50 yılın en büyük büyüme hızını yakaladığını açıklayan Oktay, “Küresel risklerin başında Avrupa'daki enerji krizi var. Küresel finansal krizden sıyrılarak büyüyen Türkiye ekonomisi büyüyerek olumlu yönde ayrışmayı bilmiştir. Ülkemiz 11,4 büyüyerek son 50 yılın en büyük büyüme hızını yakalamıştır. Yılın ikinci yarısında aylık enflasyonun ilk yarısına göre düştüğü görülüyor. Enflasyonun ilerleyen dönemde gerileyeceği öngörülüyor” şeklinde konuştu. 

 

“ÜLKEMİZ EKONOMİSİ İSTİKRARLI VE GÜÇLÜ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Oktay, “İhracatımızın 253 milyar dolar ulaşmış olması çok önemli. Küresel jeopolitik gerilimlerin olumsuz yansımaları olmuştur. Enerji fiyatları ülkemizi etkilediği gibi diğer ülkeleri de etkilemektedir. Önümüzdeki dönemde attığımız adımların meyvesini vermesi ile cari işlemlerin dengeye kavuşacağı öngörülüyor. Finansal sistemimiz güçlü yapısını sürdürmektedir. Ülkemiz ekonomisi istikrarlı ve güçlü tutmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“ENERJİYİ YERLİLEŞTİRME VE MİLLİLEŞTİRME ADIMLARI SÜRÜYOR”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şöyle devam etti: “Pek çok alanda başarı hikayelerimize yenilerini ekledik. Tarımdan- turizme her alanda başarılara adım attık. Bütçe dönemini kapatmak üzere olduğumuz 2022 yılında süre gelen sorunların çözümüne yönelik hareket ettik. Enerjiyi yerlileştirme ve millileştirme adımları sürüyor. Tasarım ve özellikleri dünyada büyük ses getiren akıllı aracımız Togg banttan indi. Söylediysek yaparız. Üretimi yaygınlaştırarak her alanda istihdam imkanlarını yaygınlaştırdık” 

 

Millet Haber Ajansı 

AdminAdmin