GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-09-2022 17:24

Gaziler Günü etkinliklerle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü töreni Fethiye’de de gururla kutlandı. Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’deki Gaziler Günü törenine ilgi yoğun oldu.

Gaziler Günü etkinliklerle kutlandı

 

 

 

19 Eylül Gaziler Günü töreni Fethiye’de de gururla kutlandı. Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’deki Gaziler Günü törenine ilgi yoğun oldu.

 

Fethiye Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Garnizon Komutanı Vekili Personel Kıdemli Üstçavuş Mehmet Sabuncu, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Mustafa Çiçek, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı SG Binbaşı Erdal Kıraker, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal; Atatürk Anıtına çelenkleri sundu. Daha sonra Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

 

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşma; Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Ünal tarafından yapıldı. Kıbrıs Gazisi Emekli Astsubay Namık Ünal, “19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi, yüce Türk milleti adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e mareşallik ve gazilik unvanını vermiştir. Buna atfen, 4768 sayılı yasa ile ülkemizde 19 Eylül Gaziler Günü olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile her yıl 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizde bugün; Gaziler Gününü ülkesi ve milleti için çok değerli hizmetler vermiş, gerektiğinde canlarını vermekten asla tereddüt etmemiş kahraman gazileri anmak için toplanmış bulunuyoruz. Bugün Gaziler Gününde gazilerimizden söz etmek istiyorum. İstiklal Savaşı Gazilerimiz ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olan Çanakkale Savaşı’nda destanlar yazmış, Kurtuluş Savaşı’nda bütün yoksulluklara rağmen emperyalist işgalci orduları yenip denize dökmüş, ülkemizin bağımsızlığını sağlamıştır. Kore Savaşında savaşın kaderini değiştirip Güney Kore Devleti’nin kurulmasını sağlayan, Kıbrıs’ta tüm dünyanın çıkamazlar, başaramazlar, kazanamazlar dediği savaşı 17 günde kazanarak oradaki soydaşlarımızı Rum ve Yunan zaliminden, zulmünden, soykırımından kurtaran Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan, vatanın bölünmez bütünlüğü için Güney Doğu dağlarında, şehirlerinde ve ülkenin birçok yerinde bölücü terör örgütü mensupları ile ölümüne mücadele ederek, teröristlere aman vermeyerek vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlayan, 15 Temmuz’da içimizden çıkan hain FETÖ’cülerin karşısında dimdik duran, bu hainlere geçit vermeyerek, heveslerini kursaklarında bırakarak, devletimizin ve Cumhuriyetimizin bekasını sağlayan vakur, gururlu ve bir o kadar da mütevazi Türkiye Muharip Gazileriyiz. Şehitlerine, gazilerine ve geçmişine değer vermeyen toplum, asaletini kaybeder, yozlaşır, soysuzlaşır, yıkılmaya ve yok olmaya mahkum olur” dedi.

 

Törende daha sonra Ada Pehlivan isimli minik öğrenci Bayrak şiirini okurken, Güney Doğu Gazisi Abdullah Kaba da kutsal askerlik görevini anlattı. Kaba; “Fethiyeli Şehit Cengiz Topçu ile birlikte çocukluk ve gençlik yıllarımızın ardından askerlik anılarımızda da bir aradaydık. Vatan, Bayrak her şeydi Türk genci için. Cengiz şehit oldu, aynı çarpışmada hainleri durdururken, benim de kurşun bacağımdan geçti. Vatan sağ olsun” ifadelerinde bulundu. Törende Şehit Süleyman Yasir Ağır’ın kardeşi Hüseyin Üveyz Ağır da kahramanlık şiiri okudu. Tören toplu fotoğraf çekimleriyle sona ererken, Kaymakam Alper Balcı ve protokol üyeleri Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği’ne ziyarette bulundu. Kaymakam Balcı, Dernek Başkanı Namık Ünal ve dernek üyelerinin sorunlarını dinledi. Kaymakam Alper Balcı daha sonra Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyelerine Barbunn Bistro Cafe Restorantta kahvaltı etkinliği düzenledi.

AdminAdmin