MİLAS
Giriş Tarihi : 22-12-2022 10:53

Yörük Türkmen Derneği’nden Muhteşem Organizasyon

Yörük Türkmen Derneği’nden Muhteşem Organizasyon

Yörük Türkmen Derneği’nden Muhteşem Organizasyon
Yörük Türkmen Derneği Nardugan Bayramını Konferans ile karşıladı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Türk Halk oyunlarının Türk Kültüründeki yeri ve önemi konulu konferans düzenledi.
Geceye Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Veteriner Fakültesi Dekanı Artay Yağcı, Baro İlçe temsilcisi Ozan Güngör, Türk Eğitim Sen ilçe temsilcisi Muzaffer Kafalı, Ziraat odası başkanı İsmail Atıcı, İlçe spor müdürü Durmuş Tayfun Uslu ,Menteş mahalle muhtarı Bayram Arıcı,  ocakları başkanı Savaş Ergül , Dernek üyeleri ve halk oyunları ekibi katıldı.
Konferans sunumunu gerçekleştiren Muğla Sıtkı koçman üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Öğretim Görevlisi ve Türk Halk oyunları Uzmanı Aydın Çelebi’nin yaptığı paylaşımlarla ve bilgilerle geceye katılanların büyük takdirini topladı.
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği başkanı Mevlüt Kiriş yaptığı açıklamada: ’’ Yörük türkmen kültürünün önemli öğesi olan halk oyunlarımızın kültürümüzdeki yerinin ve öneminin vurgulanması amacıyla düzenlediğimiz bu konferansı özellikle 21 Aralık Nardugan bayramında yaparak atalarımız gibi yeni yılı karşılamak istedik.’’dedi. Mevlüt Kiriş konferansa katılan tüm misafirlere ve katılımcılara çok teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Gece destek verenlere teşekkür plaketlerinin verilmesiyle son buldu.

AdminAdmin