MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-01-2023 12:31

MÜSİAD’DA YENİ BAŞKAN NEVZAT AYKAÇ

MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Muğla Şubesi 6. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Yeni yönetimin belli olduğu seçimde Dalamanlı İş Adamı Nevzat Aykaç başkan oldu.

MÜSİAD’DA YENİ BAŞKAN NEVZAT AYKAÇ

 

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen MÜSİAD Muğla Şubesi 6. Olağan Genel Kuruluna MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşeli, MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan kurul, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Tek liste ile gidilen seçimde konuşan eski Başkan Kazım Demir, “Dünyada toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla hem Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyor hem de yurt içi ve yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine liderlik ediyor” dedi.

MÜSİAD ailesinin içerisinde olmanın, güzel insanlar tanıyıp güzel insanlarla birlikte yol almanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getiren Demir, “Üretim yapan, istihdam sağlayan, ürettiklerinin kalitesini artırarak ihracat yapmayı kendisine ilke edinen, ülke ekonomisine katma değer sağlayan ve bunları da helal dairede yapmaya çalışan ‘yüksek ahlak, yüksek teknoloji’ mottosunu kendisine şiar edinen bir sivil toplum kuruluşunda çalışmanın ve önderlik etmenin mutluluğu benim için paha biçilemezdir. 2012 yılında kurduğumuz MÜSİAD Muğla Şubemiz 10 yaşını doldurdu. Kuruluşundan bu yana çeşitli kademelerinde görev yaparak her dönem aktif görevlerde bulundum. 2019 yılında bayrağı teslim alarak 4 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüm. 2 dönem birbirinden değerli asil ve yedek üyelerimiz ile birlikte MÜSİAD Muğla olarak çalışmalarımıza devam ettik. Tüzüğümüz gereği 2 dönem yapmış olduğum Yönetim Kurulu Başkanlığım görev süremizin dolması nedeni ile bugün itibarı ile sona erecektir. Ama yine bir MÜSİAD’lı olarak MÜSİAD için Muğla için ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğim” ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD’ın bilinirliğini arttırmak adına göreve geldiklerinde şube binasını merkeze taşıdıklarını kaydeden Kazım Demir, “Kurumlar ile bağımızı güçlendirmek adına 90 a yakın kurum ziyareti gerçekleştirdik. Üyelerimiz ile kurum müdürlerimizi dernek binamızda gerçekleştirdiğimiz DOST MECLİSİ programları ile bir araya getirdik, üyelerimizin kurumlarla tanışmalarını ve bilgi almalarını sağladık. KOSGEB, GEKA, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR gibi kurumlar ile üyelerimize yönelik teşvikler ve desteklere yönelik bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik. Üyelerimiz ile sürekli temas halinde olmaya çalıştık, 200 e yakın üye ziyareti gerçekleştirdik. Bodrum, Milas, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Marmaris ve Menteşe ilçelerindeki üyelerimizle gerek bölgesel gerek tüm üyelerimizin katılımları ile kahvaltılı hasbihal programları yaptık. 2021 yılında üyelerimiz ve aileleri ile kaynaşmak amacı ile gerçekleştirmeye başladığımız 2022 yılında da 2. sini gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiğimiz piknik buluşmalarımızı başlattık. Zaman zaman üyelerimiz ve aileleri ile kahvaltıda bir araya geldik. Üyelerimiz, aileleri ve çalışanlarına yönelik hastane, restoran, banka ve benzin istasyonu gibi işletmelerle ortak satın alma anlaşmaları yaptık ve alışverişlerinde bir nebze de olsa indirimlerden faydalanmalarını sağladık. Özellikle pandemi döneminde önem kazanan e-ticaret ve e-ihracat konularında GEKA dan aldığımız desteklerle yine üyelerimiz ve çalışanlarına yönelik dernek binamızda eğitimler düzenledik. Salgın döneminde de eğitimlerimize ve toplantılarımıza ara vermeden zoom üzerinden devam ettik. Üyelerimizin ticaretini geliştirmek adına İzmir, Aydın, Denizli, Isparta, Burdur, Manisa başta olmak üzere çevre illerdeki şubelerimizi ziyaret ederek sektörel toplantılar gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Bosna Hersek, Azerbaycan, Almanya gibi ülkelere iş gezisi düzenledik, Güney Amerika ülkeleri ile zoom üzerinden iş geliştirme toplantıları yaptık. MÜSİAD Genel Başkanlarımızdan Erol Yarar, Bayram Ali Bayramoğlu, Abdurrahman Kaan, Mahmut Asmalı ve Genel Merkez yönetimi ile üyelerimizi ev sahipliğimizde gerçekleştirdiğimiz programlar ile bir araya getirerek üyelerimizin Genel Merkezle daha yakından ilişki kurmalarını sağladık” dedi.

Yönetimi devraldığı günden bu güne kadar çalışmalarında kendisini yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerine ve şube müdürüne teşekkür eden Demir, “Siz üyelerimden de yönetim kurulumuza ve bana güvenerek üyeliğin gerektirdiği tüm yükümlülükleri yerine getirdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Yeni başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyor. Şimdiden alınacak kararların ve yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kazım Demir’in konuşmasının ardından MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşeli, genel kurulun ülkeye ve Muğla’ya hayırlı olmasını dileyerek, yeni yönetime başarılar diledi.

Konuşmaların ardından divan heyeti seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu oy birliği ile kabul edildi.

Divan oluşturulmasının ardından tek liste ile gidilen seçim sonunda başkanlığa Dalamanlı İş Adamı Nevzat Aykaç seçildi.

Genel kurulda söz alan Başkan Aykaç, “Kazım başkanımıza ve yönetimine yaptıkları dört yıldır başarılı çalışmalarına müteşekkiriz. Ancak hepimizin bildiği gibi MÜSİAD’ın emeklisi olmaz. Bizler köklerine bağlı, geçmişinde kalan değerlere sahip çıkan bir geleneğin mirasçılarıyız. Kurucu başkanımız, mevcut başkanımız ve yönetimini büyük bir tevazu göstererek, yeni yönetimimizde de yer alması MÜSİAD değerlerinin ve ahilik geleneğinin yaşatılması adına çok büyük bir örnek oluşturulmuştur. Bu anlayış yeni görev alacak arkadaşlar için bir nevi ahilik geleneğinde ki el verme anlamına gelmektedir. MÜSİAD Muğla adına bu geleneğin gelecek dönemlerde de devam etmesi için bizde üzerimize düşen görevi yapacağımıza söz veriyoruz. Şimdi tekrar yollara düşüp, işe koyulma zamanı diyoruz” dedi.

Genel kurul, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşeli tarafından eski Başkan Kazım Demir ve yönetimine teşekkür plaketi verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Nevzat Aykaç’ın yönetiminde şu isimler yer aldı:

“Emin Koca, Yunus Manav, İbrahim Ölemez, Tolga Şahansoy, Hamza Akercan, Abdullah Şenol Şengül, Davut Sabancı, Ahmet Salih Gençalioğlu, Nurullah Enes Ganioğlu.”

AdminAdmin