MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-12-2022 22:30

Ortaöğretimde “LİSEDEYİZ” projesi başlıyor

Ortaöğretimde “LİSEDEYİZ” projesi başlıyor

Ortaöğretimde “LİSEDEYİZ” projesi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde "Ortaöğretimde 10.000 Okul- LİSEDEYİZ (Lisede Yenileme İyileştirme Zamanı) Projesi” hayata geçiriliyor. 
Öğrencilerin akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulmasını sağlamak, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek ve eğitim kurumlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimin niteliğini artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca Mesleki Eğitimde 1000 Okul ile başlayan ve Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesiyle devam eden yenileme ve iyileştirme çalışmaları, şimdi de Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi ile liselerde yürütülecek.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla ili genelinde tüm ortaöğretim kurumlarının yer alacağı proje kapsamında yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantılarda, il ve ilçe yöneticileri ile okul ve kurum müdürleriyle bir araya geldi.
13 İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İl/İlçe Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Hayat Boyu Öğrenme, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme, Destek Hizmetleri, İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüklerine bağlı ilgili birimlerden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı/Şube Müdürleri ve il genelindeki liselerin okul müdürleri ile proje kapsamındaki kurum müdürlerinin katılımlarıyla düzenlenen toplantılar, yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay başkanlığında yürütülen toplantılarda, projenin tanıtımı yapılarak proje kapsamında yürütülecek çalışmalar istişare edildi.
PROJE İL GENELİNDEKİ TÜM LİSELERİ KAPSIYOR
İl Müdürü Emre Çay, Milli Eğitim Bakanlığınca 81 ilde yürütülen ve geçen günlerde kapanışı yapılan Temel Eğitimde 10 Bin Okul projesiyle Muğla’da okul öncesi, ilkokul ve ortaokullarda büyük bir eğitim atılımı gerçekleştirildiğini söyledi.
Okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi yanında, her okula kütüphane yapılarak kitap sayılarının artırıldığını ifade eden Çay, “Okulların bilişim alt yapısı ve donatımlarından sosyal ve sportif mekânların arttırılmasına, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinden ailelerin eğitimlerine, birçok alanda farklı kurumların iş birliğinde çalışmalar gerçekleştirildi. Projede yakalanan bu başarı ve tecrübe Lisedeyiz Projesi ile şimdi ortaöğretim kurumlarına taşıyacağız.” dedi.
Çay, il genelinde ortaöğretim düzeyindeki okul ve kurumların tamamının proje kapsamına alındığını ifade etti.
Bakanlığın destekleri, valiliğin himayelerinde eğitimde fırsat eşitliğini daha da güçlendirecek olan Ortaöğretimde 10.000 Okul LİSEDEYİZ Projesi’ni de aynı hassasiyet içinde başarıyla yürütüleceğine inandığını belirten Çay, “Proje kapsamına alınan okul ve kurumlarımızın fiziksel şartları iyileştirilecek, ders araç gereç ve donatım ihtiyaçları giderilecek, bu okullarımızda yönetici, öğretmen ve veli eğitimleri düzenlenecek, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler alanlarında çalışmalar yapılacak. Kısacası liselerimize taze bir kan gelecek.” diye konuştu.
İl Müdürü Çay, okul müdürlerine okulun ihtiyaçlarıyla ilgili veri girişlerini hassasiyetle yapmaları hususunda hatırlatma yaparak projenin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek toplantıyı sonlandırdı.
İMKAN FARKLILIKLARI AZALTILIRKEN AKADEMİK BAŞARI YÜKSELECEK 
Ortaöğretimde 10.000 Okul LİSEDEYİZ Projesi ile öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel, sportif, zihnî, ahlaki, manevi, duygusal ve fiziksel gelişiminin sağlanması, akademik başarının artırılması, temel beceri eğitiminde desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin desteklenmesi, akademik başarıyı artırmak için materyal ve kitap desteği verilmesi, okullar arası başarı farklarının azaltılması, okul bazlı devamsızlık oranlarının düşürülmesi, okulların fiziki alt yapılarının güçlendirilmesi, yöneticiler ile öğretmenlerin kişisel/mesleki gelişimlerine yönelik elde edeceği kazanımları okul ortamına aktarması ve aile, öğrenci, okul iş birliğinin artırılması hedefleniyor.
PROJE 2023 YILI BOYUNCA DEVAM EDECEK
Aralık ayı itibarıyla başlayan projede bilgilendirme toplantılarının ardından proje kapsamında yer alan Ortaöğretim, Din Öğretimi, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklerine bağlı okul ve kurumlar, okulun ihtiyaçlarıyla ilgili veri girişlerini Bakanlığın belirlediği takvim doğrultusunda gerçekleştirecek. 
Ardından İl Yürütme Komisyonunca iyileştirme kapsamına alınan okulların saha ziyaretleri ve veri giriş kontrolleri yapılacak. 1 Ocak- 31 Aralık 2023 tarihleri arasında ise Bakanlığın çalışma grupları tarafından saha ziyaretleri ve veri giriş kontrolleri yapılarak proje faaliyetleri yıl boyunca okullarda devam edecek.

AdminAdmin