Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

GÜNCEL - 30-04-2024 15:51 146 kez okundu.

Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, işçinin ve emekçinin bayramı 1 Mayıs’ı kutlayan bir mesaj yayımladı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘Yaptığımız ve yapacağımız her hizmette, emekçi kardeşlerimizin döktüğü alın terini her şeyin üzerinde tutarak, Muğlamızın tüm değerlerini ve güzelliklerini onlarla birlikte büyüteceğiz. Emeğin ve kutsal alın terinin bayramı kutlu olsun. 1 Mayıs, işçi sınıfını işçi haklarını koruma, çalışma koşullarını iyileştirme, dayanışmayı ve demokrasiyi geliştirme gücünü hatırlatma günüdür. Şimdi ise bu gücü tekrar hatırlatmamız gerekiyor. 
Ekonomik kriz, yaşam standartlarının düşmesi, en temel ihtiyaçların dahi lüks algılandığı bir zihniyetle yönetilmek, işçi sınıfı ve sınıf temelli hakları temsil eden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, çalışma koşulları ve hak ihlallerinin yeniden düşünülmesi açısından oldukça önemlidir.
Hangi sektörde çalışıyor olursa olsun vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışması, çalışma barışının sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, herkesin emeğinin karşılığını alması devleti yönetenlerin birincil hedefi olmalı ve bu hedefler için somut adımlar atılmalıdır. Sosyal devlet anlayışının hiçe sayıldığı, emeğinin karşılığını alamadığı için mücadele edenlerin engellendiği, işçi ölümlerinin kadercilik zihniyetiyle unutturulmaya çalışıldığı günümüzde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü daha anlamlı hale gelmiştir.
Emekçinin, işçinin bayramı; emek hakkı için mücadele eden emekçilerimizin örgütlülüğünün güç kazanacağı, sağlık ve iş güvencesinin korunup geliştirileceği, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya diliyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü özgürce kutlayabilmemiz için geçmişte büyük mücadeleler veren kardeşlerimizi ise en derin saygılarımla anıyorum. Bu duygularla, bütün emekçilerin ve çalışanların bayramını kutluyorum.’ dedi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Atanmayan Öğretmen Dönercilik Yapıyor

Atanmayan Öğretmen Dönercilik Yapıyor

17-05-2024 - GÜNCEL

Akaryakıtta Tek Fiyat Dönemi Başladı

Akaryakıtta Tek Fiyat Dönemi Başladı

17-05-2024 - GÜNCEL