ÇAĞDAŞ BODRUM BAŞKANI DAĞLARCA ÇAĞLAR’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

GÜNCEL - 06-05-2024 18:55 275 kez okundu.

ÇAĞDAŞ BODRUM BAŞKANI DAĞLARCA ÇAĞLAR’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

 

Kurulduğu ilk günden bu yana istikrarlı bir ivme çizerek önce TB2L’den TBL’ye sonra da Türkiye Basketbol Süper Ligine merhaba diyen Çağdaş Bodrum Spor, bir sezonluk aranın ardından TBL’ye tekrar merhaba diyor. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligine çıktığından bu yana her karşılaşmasında Muğla seyircisine yaşattığı heyecan ile lige tutunma mücadelesine devam eden Çağdaş Bodrum Spor’unTürkiye Sigorta Basketbol Süper Ligine veda etmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Çağdaş Bodrum Spor Kulübü Başkanı ve Çağdaş Holding CEO’su Dağlarca Çağlar, çıktıkları yolda istikrarlı bir şekilde yürümeye devam edeceklerini açıkladı.

Çağdaş Holding Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında klüp başkanı Dağlarca Çağlar şunları söyledi;

“Türkiye basketbol Süper Liginde bir sezonu tamamladık. Bunun üzerine bir basın açıklaması ile hem sezonu değerlendirelim hem de önümüzdeki süreçteki hedeflerimizi anlatmak için istedim.

 

Öncelikle önümüzdeki sezon süper ligde oynayacak olan Bodrum Kadın Basketbol takımını tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Güzel bir başarı elde ettiler yolları açık olsun. Yönetiminden teknik ekibine oyuncularına herkesi gönülden tebrik ederim. Inşallah Süper Ligde tüm Bodrum’u ve hepimizi gururlandırdırlar hepimiz destek vereceğiz kendilerine

 

Kendimize gelirsek, öncelikle TB2L’den bu yana TBL ve bu sene basketbol süper liginde bizi destekleyen herkese hem Bodrum’a hem de özellikle bu sene bizi Muğla’da yalnız bırakmayan Muğla seyircisine çok teşekkür ederek başlamak istiyorum.

 

Sene başında da konuşmuştuk 20 aylık bir serüvenin sonunda Süper Lig’e geldik ve bunun üzerine aşağı yukarı bir on ay daha geçti. Süper ligde bir sezonu tamamladık. Bizim için çok güzeldi açıkçası. İyisiyle, kötüsüyle çok güzel bir tecrübe edindiğimiz sezon oldu. Büyük camiaları bölgemize getirdik. Avrupa takımları kategorisindeki Anadolu Efes ve Fenerbahçe’yi Muğlaya getirerek, seyirci ile, bölge ile buluşturduk. Herkese güzel bir heyecan kattığımızı düşünüyorum.

 

“LİGE VE BÖLGEMİZE RENK KATTIK”

 

Son ana kadar her ne olursa olsun gerek kendi evimizde gerek dışarıda olan mücadelemize devam ettik. Ligin bitimine iki hafta kala ligden düştüğümüz kesinleştiyse de lige renk katmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Sempati uyandırdığımızı düşünüyoruz. Tabii ki sene başından beri yaşadığımız bazı problemlerimiz de vardı. Bunlardan birisi tabii ki salon problemimiz idi. Sonuçta biz bir bodrum takımı olarak yola çıktık. O heyecan ve sinerji ile biz iki yılı çok başarılı bir şekilde geçirdik.

 

Geldiğimiz noktada biz geçtiğimiz yaz ortalarında Türkiye Basketbol Federasyonu ile şifahen görüşmelerimizi en yetkili merciler ile gerçekleştirerek, süper lig karşılaşmalarını ufak tefek tadilatlar ile Bitez Bodrum Salonu’nda oynanabileceği bilgisini almıştık. Biz de bu doğrultuda

bir kadro kurduk. Daha sonra ilerleyen süreçlerde buna izin verilmeyeceği söylendi ve bu doğrultuda gerek Türkiye basketbol federasyonu, gerek spor bakanlığı da dahil gidebileceğim her makam ile bizzat görüşme sağladım.

 

Açıkçası bu yolda tek başıma mücadele ederek elimden geleni yapmaya çalıştım. Ama maalesef izin alamadık. Muğla da oynama kararı çıktı. Bu karar çıktığında apar topar Muğla Salonuna onuna hazırlamamız gerekiyordu. Orada da eksikler vardı ve bir şekilde bu dezavantajlı serüvene başladık. Bizim için maddi olarak da bir ekstra yüktü olsa da manevi kısmı, yani işin sportif kısmına etkisi çok daha büyüktü.

 

Sonuçta haftanın altı günü antrenman yaptığınız bir salonda maç oynayamıyorsunuz. Ev sahibi olduğunuz hafta deplasmana gider gibi, bir gün öncesinde Muğlaya gidiliyor, otelde kalınıyor ve ertesi gün maç oynanıp geri dönülüyor. Tabii ki bunların hepsi bir dezavantaj bizim için. Ama bir şekilde 30 maçı tamamladık. Anlımızın akıyla elimizden geleni yaparak bitirdik ligi. Tabii ki handikaplar vardı bölgede. Ben açıkçası hem Muğla Büyükşehir hem Bodrum Belediyesi’nden geçtiğimiz dönemlerden daha fazla destek alınması gerektiğine inanıyordum. Beklediğim mali bir destek değildi açıkçası. Manevi olarak örgütlenip özellikle salon konusunda sesimizi duyurmamız lazımdı. Ama başaramadık, örgütlenemedik.

 

Geldiğimiz noktada kadın basketbol takımı süper ligde oynayacak. Onların da salonla ilgili ufak bir revizyon yapması gerektiğini biliyorum. Ama oynayacaklar, inşallah da oynarlar. Bodrum’da artık Bodrum’un bir kadın takımı süper ligde, erkek takımı süper ligi tecrübe etti ve şu an ikinci kez TBL’de. Dolayısıyla Bodrum’un artık bir basketbol şehri olmakla ilgili fazlasıyla ortaya argüman koyduğunu düşünüyorum. Bu, Bodrum ve Muğla Büyükşehir belediyesini, spor bakanlığını, Türkiye Basketbol Federasyonu’nu basketbola, kısacası Türk Sporuna hizmet etmeye yönelik ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerektiği yönünde açık bir davettir. Biz burada iki takım olarak da varız. Birlikte örgütlenip, sesimizi duyurmamız lazım diye düşünüyorum.

 

Bodrum’a acilen bir spor salonu gerektiğine inanıyorum buna ihtiyaç var ve bu salon yapılırsa sadece Çağdaş Bodrum ya da kadın basketbol değil, başka yeni kulüpler, yeni sporcuları da Türk Sporuna kazandırırız diye düşünüyorum. Çünkü Bodrum gerçekten bir maden bu konuda.

 

“Süper ligi, salon eksikliği giderildiğinde yeniden değerlendiririz!”

 

Tabii özeleştiri yapmamız gerektiğini de düşünüyorum. Evet saydığım handikaplar vardı. Ama bir şekilde başta yönetim, teknik ekip, oyuncular… Bir şekilde başaramadık. Bu işi yapamadık ligde kalmayı beceremedik. Bu konuda biz de kendimize özeleştiri yapıyoruz. Bizim için de bir tecrübeydi bu. Önümüzdeki yıllarda tecrübelerimizden faydalanacağız.

 

Eksik olan salon da yapılırsa, tekrardan süper lig’e geri dönme hayalimiz var. Çok daha güzel şartlarda ve Bodrum’da bu heyecanı yaşama amacımız var. Yaptığımız hatalardan da ders çıkaracağız.

 

Bir diğer vurgulamak istediğim yer alt yapı faaliyetlerimiz. Altyapıda iki yüzden fazla oyuncumuz var. Bazıları akademi kısmında, bazıları alt yapı kısmında. Biz iki tane antrenörümüzü ve altyapıdan da bir oyuncumuzu milli takım kampına yolladık. Ki, çok yeni bir altyapı oluşumudayız. Altyapı oluşumu uzun vadeli bir olaydır biz işin başındayız ama, kendi gençlerimizi, kendi oyuncularımızı yaratma arzusu ile yola çıktık.

 

Çocuklarımıza basketbolu, sporu tanıtmak amacıyla yola çıktık. Bu gayetle de devam edeceğiz. Altyapı bizim gerçekten çok önemsediğimiz bir oluşum. Bu konuda elimizden geleni fazlasıyla yapıp, inşallah takımda da altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımızı görebileceğiz.

 

“BODRUM’A TEKRARDAN HEYECAN KATACAĞIZ”

 

Geldiğimiz diğer noktada artık Türkiye Basketbol Ligi’ndeyiz (TBL). Fiiliyat adıyla ikinci ligdeyiz ve tekrardan bu heyecanı Bodrum’a katacak bir takım yaratacağız. Tekrardan Bodrum’da dolu bir salonda güzel maçlar oynamayı düşünüyoruz. Spor hedefsiz olmaz. Hedefimiz tabii ki play-offlara kalmak. Başarabildiğimiz kadar en iyisini başarabilmek. Ama şu da bir gerçek ki bizim için, erkek basketbolu için Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ilçe salon Yönetmeliğinin kapasiteyi daha aşağıya çekecek şekilde değişmesi lazım. Bodrum’a bir salon yapılmadan bizim için tekrar Süper Lig, açıkçası çok yorucu bir yol. Ama her şeye rağmen ikinci ligde de heyecan veren, bölgeye renk katan, basketbola renk katan bir takım olacağız.

 

Bunun haricinde son olarak teşekkür etmem gereken bazı yerler var öncelikle Muğla seyircisi. Apar topar önlerine çıktık. Belki kendileri bile bilmiyorlardı bir Süper Lig takımının geleceğini. Ama sağ olsunlar bizi her maçta desteklediler. Ellerinden geleni yaptılar, bağırdılar, çağırdılar, desteklediler. Sonsuz teşekkür ediyoruz bölge seyircisine.

 

O’nun dışında tüm maçlara gelen hem Muğla hem Bodrum, hem de diğer bölgedeki basın mensuplarına. Bizi kamuoyu ile buluşturdunuz. Teşekkür ederiz. Özel bir teşekkür de Muğla il Spor Müdürü Kazım Açıkbaş Bey’e. Çünkü yaz sonuna doğru Muğla’da oynama kararı çıktığında açıkçası Muğla salonunda çok ciddi eksikler vardı. Kazım Müdürümüze gittiğimizde gerçekten taşın altına elini, kolunu, bedenini koydu. Kendi bağlı olduğu kurumlarla tüm süreci çok iyi organize etti.

 

Muğla’daki salonu hazır hale getirmek için ellerinden geleni yaptılar o yüzden Muğla il Spor müdürümüze ve Muğla il Spor Müdürlüğü’nde çalışan yöneticiler, salon çalışanlarına sonsuz teşekkür etmek isterim. Bizim için onların emeği, desteği çok kıymetliydi.

 

Artık Bodrum’a dönüyoruz. Bodrum’daki ilçe Spor müdürümüz Oktay Durmuk da bize daha önceki iki yılda sonsuz destek vermişti. Yine yolumuza onunla devam edeceğiz.

 

Tüm sene emeği geçen oyuncularıma, teknik ekibime, tüm kulübe, emek veren herkese sonsuz teşekkürler. Güzel bir şeyler yaratmaya çalıştık. Güzel bir tecrübeydi bizim için. Her şeye rağmen lige ve bölgemize heyecan verdiğimize inanıyorum.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MİLLETVEKİLİ MUAMMER AVCIDAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

MİLLETVEKİLİ MUAMMER AVCIDAN 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

18-05-2024 - GÜNCEL

Atanmayan Öğretmen Dönercilik Yapıyor

Atanmayan Öğretmen Dönercilik Yapıyor

17-05-2024 - GÜNCEL