Çomakdağ Kızılağaç Konuk Evi 19 Şubat’ta açılıyor

MİLAS - 15-02-2024 16:54 460 kez okundu.

Çomakdağ Kızılağaç Konuk Evi 19 Şubat’ta açılıyor

 

Folklorik derinliğe ve özgünlüğe sahip Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’nde bulunan, Milas Belediyesi tarafından restore edilerek köy yaşamına renklilik ve zenginlik katması sağlanan Köy Konağı’nın 19 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te açılış töreni düzenlenecek.

 

 

Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği’nin “Kültürel Mirası Koruma Programı” kapsamında Muğla Mimarlar Odası Milas Temsilciliği'nin desteği ile hazırlanan proje kapsamında, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan Çomakdağ-Kızılağaç Mahallesi’ndeki köy konağı restore edilerek yeni bir görünüme kavuşturuldu.

500 yıllık kültürel birikimiyle bölgenin en renkli mahallelerinden biri olan Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; yıkılmak üzere olan, kullanılamaz hale gelen ancak taş duvar işçiliğiyle korunması gerektiği değerlendirilen yapı restore edilerek köy yaşamına sunuldu.

 

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) tarafından Türkiye’nin ‘kültürü yaşatılması gereken beş köyü’ arasına seçilen Çomakdağ Kızılağaç’ta köyün tanıtımı ve turizmden hak ettiği payın alınması için gerçekleştirilen çalışma kapsamında yenilenen Köy Konağı’nın açılış töreni, 19 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

Çomakdağ Kızılağaçlı vatandaşlara bir söz verdiğini ve sözünü tutmaktan gurur duyduğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, açılış törenine tüm vatandaşları davet ettiğini belirterek, “Çeşitli biçimlerde ve motiflerle süslenen geleneksel kıyafetlerle renkli bir köy yaşamının olduğu Çomakdağ Kızılağaç Mahallemizde, dikkat çekici kültürel güzelliklerinden olan sıvasız taş evler, bu evlerin üzerinde yükselen karakteristik bacalar, ustalıkla işlenmiş ahşap tavan süslemeler ile geçmişin miras bıraktığı kendilerine özgü kültürel özellikler korumaya çalışılıyor. Biz de Milas Belediyesi olarak her yıl çeşitli bölgelerden binlerce misafirin ziyaret ettiği Çomakdağ’ı turizm köyü haline getirmek için yürüttüğümüz çalışma kapsamında Köy Konağının açılış törenini 19 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştireceğiz. Açılış törenimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Milas Belediyespor Kuşadası’nda Sahaya Çıkıyor

Milas Belediyespor Kuşadası’nda Sahaya Çıkıyor

26-04-2024 - MİLAS

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural Milas Kaymakamını Ziyaret Etti

Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Yusuf Dural Milas Kaymakamını Ziyaret Etti

26-04-2024 - MİLAS