MENTEŞE’DE GENÇLER İŞTE PROJESİ KAPSAMINDA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

MENTEŞE - 07-05-2024 20:41 228 kez okundu.

 MENTEŞE’DE GENÇLER İŞTE PROJESİ KAPSAMINDA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

 

Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte) Projesi kapsamında Gaziantep, Adana ve Tarsus’a teknik gezi düzenlendi.

 

Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)  Menteşe’de Gençler İşte Projesi kapsamında mesleki eğitimlerini tamamlayan ve girişimcilik ile genel beceri eğitim alan NEET’ler, 24-29 Nisan tarihlerinde Gaziantep, Adana ve Tarsus Teknik Gezisi’ne katılarak deneyim kazandılar.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) koordinatörlüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında yürütülen, “Youth at Work in Menteşe (Menteşe’de Gençler İşte)” projesinde yer alan 14 kursiyer 3 Nisan Çarşamba günü tamamlanan girişimcilik ve genel beceri eğitimlerinin ardından yiyecek içecek sektöründeki iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek ve sosyal etkinlik kapsamında Gaziantep, Adana ve Tarsus’ta gerçekleştirilen teknik geziye katılım sağladı. 

 

Eğitimde ve istihdamda olmayan gençlerin yiyecek ve içecek işletmelerinde istihdam edilebilirliklerinin artırılmasının hedeflendiği proje kapsamında gerçekleştirilen teknik gezide ilk olarak, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağında yer alan ilk Türk şehri olarak “Gastronomi” alanında dünyadaki 17 şehir arasına girmiş olan Gaziantep ziyaret edildi.  Gezi kapsamında şehrin öne çıkan restoran ve kafelerinde yerinde gözlem ve incelemelerin yanı sıra; önemli tarihi ve kültürel alanlar da ziyaret edilerek NEET’lerin sosyo-kültürel kapasitelerinin gelişimi de desteklendi. Teknik gezi sürecinde ayrıca, deneyim aktarımı ve iş birlikleri geliştirilmesine yönelik olarak Gaziantep’te devam etmekte olan Dijital Çağ’da NEET’lerin İhtiyaçlarının Karşılanması Projesi ve NEET'ler için Girişimcilik ve Profesyonel Arı Programı yetkilileri ile de görüşüldü.

 

Gaziantep’in ardından gezi Adana’da devam etti. Yine Adana’nın öne çıkan restoran ve kafeleri ziyaret edildi, öne çıkan önemli tarihi ve kültürel alanları gezildi. Adana’da devam etmekte olan Dijital Medyada Mesleki Gelişim ve Girişimcilik Programı yetkilileri kurumlarında ziyaret edildi ve radyo programına katılım sağlandı. Canlı yayınlanan Radyo programına, proje koordinatör yardımcısı, teknik veri analizi ve iki NEET’imiz katılarak Menteşe’de Gençler İşte Projesi hakkında bilgi verdi. 

 

Adana’nın ardından son olarak Tarsus ziyaret edildi. Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı yetkilileriyle Tarsus Gastronomi Merkezi’nde görüşüldü. Kursiyerler, Tarsus Gastronomi Merkezi’nde Coğrafi İşaretli Muğla Sulu Kebabını hazırladı ve fırına verdiler. Daha sonra Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı gezildi. Pazarda yöresel lezzetlerin tadımı gerçekleştirildi. Tadımın ardından kursiyerlerin hazırladığı Muğla Sulu Kebabı, keşkek eşliğinde pazarı ziyarete gelenlere ve pazardaki satıcılara dağıtıldı. Ardından Tarsus Belediyesi yetkilisi tarafından Tarsus’un önemli kültürel alanları gezdirildi. 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
BAŞKAN KÖKSAL: “BİZ ÇALIŞACAĞIZ, MENTEŞE KAZANACAK”

BAŞKAN KÖKSAL: “BİZ ÇALIŞACAĞIZ, MENTEŞE KAZANACAK”

17-05-2024 - MENTEŞE

KÖKSAL: “19 MAYIS, KURTULUŞ ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR”

KÖKSAL: “19 MAYIS, KURTULUŞ ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR”

16-05-2024 - MENTEŞE