Milas Yem’de Açılış 14 Mayıs’ta

MİLAS - 08-05-2024 10:39 297 kez okundu.

Milas Yem’de Açılış 14 Mayıs’ta


Milas Ziraat Odası tarafından devir alınan ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bulunduğu alanda geçtiğimiz günlerde deneme üretimine başlanılan ‘Milas Yem’in üretim koşullarını yerinde görmek ve Oda Başkanı Kahraman Akar’dan bilgi almak üzere Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu, alanda incelemelerde bulundu.
Deneme üretiminin devam ettiği Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan heyete, Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar üretim koşullarını aktardı. Oda Başkanı Akar, 14 Mayıs 2024 tarihinde kutlanacak olan Dünya Çiftçiler Günü’nde resmi açılışın yapılarak, tam kapasite ile üretime geçileceğini belirterek; “6 siloda toplanan buğday, arpa gibi ham maddeler gerekli işlemlerden geçtikten sonra piyasadaki yemlerden çok daha kaliteli bir yem olarak satışa hazır hale geliyor.
Muğla genelinde ilk olacak ve Milas Yem adıyla başta Milaslı çiftçiler olmak üzere tüm bölgedeki çiftçilere hizmet verecek olan tesis, saatte 8 ton yem üretme kapasitesine sahip. Üretilen yem belki piyasa fiyatının biraz üzerinde olacak ancak farklı bir yemden 7-8 kg. verilerek elde edilecek süt miktarını, Milas Yem’den 4 kg. vererek almak mümkün olacak.
Milas Ziraat Odası yönetimi ve meclisi olarak bölge çiftçisine sunacağımız bu hizmet nedeniyle gerçekten çok heyecanlıyız. Umarım ilçedeki tüm kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özellikle de çiftçilerimiz kendi ürününe sahip çıkar ve bizi destekler. Çiftçimizin desteğini alırsak üretim kapasitesini daha da arttırma imkanına sahip olacağız.
Tesisin açılışı 14 Mayıs 2024 Salı günü, diğer bir deyişle Dünya Çiftçiler Günü’nde saat: 11.00’de gerçekleşecek. Tüm üreticilerimizi açılışımıza davet ediyoruz.
14 Mayıs günü başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere ilçemizdeki tüm kamu kuruluşu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çiftçimizle birlikte Oda’mız ve ilçemiz için son derece önemli ve gurur verici o anı hep birlikte yaşayacağız” dedi.
Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar’ın ardından konuşan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise, 5 yıldır süren görevinde defalarca Milas Süt Üreticileri Birliği yönetimi ile bir araya geldiğini, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek; “Bugün, birliğin geldiği noktayı hepimiz takdir ediyoruz. Sadece Milas’ın değil, bölgenin ve ülkenin sayılı birliklerinden biri haline geldi. Şimdi ise Milas Ziraat Odası yönetim kurulu ve meclisinin, elini taşın altına koyarak Milas için, bölge için çok önemli bir işe imza attıklarına tanıklık ediyoruz.
Geçmişte birilerinin yapmaktan çekindiği bir işi başarma yolunda adım atan, zorlukları göğüsleyen, sorumluluk alan başta Oda Başkanımız Sayın Kahraman Akar olmak üzere, tüm yönetimi ve meclisi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum.
Elbette gereken desteği vereceğiz. Her konuda yanlarında olacağız. Çünkü bu işte emeği geçen herkesle gurur duyuyoruz” dedi.
Milas’ın, medeniyetlere başkentlik yapmış çok özel bir kent olduğuna vurgu yapan Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ise şunları söyledi:
“Milas aynı zamanda bir tarım kenti, üretim kenti ve bu kentin de en büyük tarımsal üretici birliğinden olan, sivil toplum kuruluşu olan Milas Ziraat Odası’nın bu girişimi, hem üreten şehir Milas’a, hem de Muğla’mızda bir örneği olmayan bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum.
Şehrimize, bölgemize, ülkemize ve özellikle de tarımsal üretim anlamında başta hayvancılık olmak üzere tüm tarım sektörü için önemli olan bu tesisin bir kez daha hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından tesiste devam eden deneme üretimi incelendi ve tesis hakkında Oda Başkanı Kahraman Akar’dan bilgiler alındı.
Yapılan İncelemeye; Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu, Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri Oda’nın meclis üyeleri katıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Merkez Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na Ev Sahipliği Yaptı

Merkez Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'na Ev Sahipliği Yaptı

18-05-2024 - MİLAS

Gelişi Güzel Dökülen Molozlar Vatandaşı İsyan Ettirdi

Gelişi Güzel Dökülen Molozlar Vatandaşı İsyan Ettirdi

17-05-2024 - MİLAS