Türk Eğitim Derneği Gönüllüleri, Maraton İzmir 2024'te “Eğitim Değiştirir” Kampanyası için Koştu!

GÜNCEL - 24-04-2024 16:49 291 kez okundu.

Türk Eğitim Derneği Gönüllüleri, Maraton İzmir 2024'te “Eğitim Değiştirir” Kampanyası için Koştu!



Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe, milli sörfçü Çağla Kubat Diaz, İZBOS İzmir Bostanlı Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü sporcuları, müzisyen Fuat Güner, sanatçı Doğa Rutkay ve televizyon yapımcısı Esra Erol, Maraton İzmir 2024'ün Türk Eğitim Derneği 'Eğitim Değiştir' kampanyasına değerli desteklerini sağlayarak, başarılı ancak eğitim olanakları sınırlı öğrencilerin burs imkanına kavuşmalarına katkıda bulundular.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Maraton'da Türk Eğitim Derneği'nin “Eğitim Değiştirir” kampanyası için 144 gönüllü, adımlarını burslu öğrencilere destek için attı.

Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk ve en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği'nin Maraton İzmir 2024'e katılan kurumsal ve bireysel gönüllüleri topladıkları bağışlarla çok sayıda öğrencinin bir yıllık eğitim masrafını karşıladı. Kampanyaya bağışlar 6 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

Koşuya katılan kurumsal gönüllüler arasında TED İzmir Koleji Okul Aile Birliği, Ball Corporation, Viessmann, Procat, Renkler Makina, Pepsi Company ve Zero Density firmaları yer aldı.

Türk Eğitim Derneği adına Yasemin Karasu Dönmez ve Melek Altar yer aldı. Her iki atlet de kendi yaş kategorilerinde zirveye çıkarak birincilik kürsüsüne adlarını yazdırdılar.

Türk Eğitim Derneği “Eğitim Değiştirir” kampanyası ile başarılı ancak eğitim olanakları sınırlı öğrencilere burs sağlamaktadır.

TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ HAKKINDA
Türk Eğitim Derneği, 1928 yılında, Atatürk'ün önderliğinde ve çoğu Cumhuriyetin kurucuları arasında yer alan isimlerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Başarılı fakat olanakları sınırlı öğrencilere burslar vermeyi, yurt içinde ve dışında yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtlar açmayı, Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyeye taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmayı, eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri konusunda toplumu bilinçlendirmeyi ve Türk eğitim politikasının oluşturulmasına katkıda bulunmayı misyon edinmiş köklü bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Derneği; Üniversitesi, 45 okulu, temsilcilikleri, öğrenci yurtları, düşünce kuruluşu, senfoni orkestrası, okullarının mezun dernekleri ve spor kulüpleri ile faaliyet göstermektedir

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Muğla’da İlk Yangın Helikopteri Göreve Başladı

Muğla’da İlk Yangın Helikopteri Göreve Başladı

04-05-2024 - GÜNCEL

28 Yıllık Eşine Böbreğini Verdi

28 Yıllık Eşine Böbreğini Verdi

03-05-2024 - GÜNCEL