Anaokulu, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıflar için hazırlanan okula uyum programı kapsamında öğrenciler ders başı yaptı.
Uyum haftası kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri eğitime bir hafta erken başladı. Bakanlık, okul öncesinde, aile ve çocuklarla gerçekleştirilecek uyum sürecine destek olmak amacıyla okula uyum rehberi hazırladı. Rehberde, uyum haftasına yönelik uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneği yer aldı.
Muğla il genelinde resmi 337 ilkokulda 1. sınıfa başlayan öğrenciler ve 67 bağımsız anaokulu ile bünyesinde anasınıfı bulunan okullardaki 296 resmi ana sınıfında ilk defa okul öncesi eğitimine başlayan öğrenciler için ilk ders zili çaldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, il genelinde 20 Bin öğrencinin okula başladığını belirterek 2023-2024 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı, başarılı bir yıl geçirmeleri dileğinde bulundu.
İlkokul 1'inci sınıflara yönelik rehberde, uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneği hazırlandı. Uyum haftasında ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan hazırlık ve 9'uncu sınıf öğrencileriyle velileri, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilecek.
Ayrıca bir haftalık dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedeflendi. Liseye başlayan öğrenciler ve velileri için de etkinlikler düzenlenecek.
Rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül'de
Ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları, 11-15 Eylül'de gerçekleştirilecek.
Velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu 11 Eylül Pazartesi yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik çocuklarla etkinlikler yapılacak.