MUĞLA
Giriş Tarihi : 10-02-2024 17:53

Ahmet Aras: “Ayaydın’ın Projeleri; Karayollarının, Dsi’nin Projeleri”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. Aras, “Ayaydın hocamızın projeleri; Karayollarının, Devlet Su İşleri’nin projeleri. İktidar partisinin belediyesine verilen imkanlar bizlere verilmiyor. Burada bir kayırmacılık var. Buna kimse yok diyemez. Halkıma hizmet getirmek için Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederim. Ekonomik krizde su faturalarını düşüreceğim diyen yalan söyler. Çünkü su enerji maliyetlerine tamamen bağlıdır” dedi.

Ahmet Aras: “Ayaydın’ın Projeleri; Karayollarının, Dsi’nin Projeleri”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. 31 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili çalışmalarından bahseden Ahmet Aras, “Ben seçimi tabi ki kolay ve hafif göremem. Seçim sandıkta kazanılır. Önemli olan halka verdiğimiz güvendir. Halkımıza nasıl bir hizmet yapabileceğimizi anlatıyoruz. Muğla, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü nesillerin yaşadığı bir kent. Sosyal yaşamına dikkat eden bir kent. Muğla’nın korunmasına, koyların yağmalanmasına, her türlü rant girişimlerine karşı durmuş bir kent. Muğlalıların sağduyusuna inanıyorum ve bu seçimi kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Seçim süreciyle ilgili kendilerine güvenlerinin tam olduğunu belirten Aras, “Seçimle ilgili bir risk görmüyorum. Seçmenimize güveniyoruz. Aydın hocamızla tanışırız. Bodrum’da yaşıyordu. Zaman zaman onuna mesai yapmışlığımız vardır. Kendisini severim. Bir devlet büyüğümüzdür. Seçimde de bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ayaydın hocamla hoşgörü çerçevesinde karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde güzel bir seçim dönemi geçireceğimizi düşünüyorum. Kendisi de projeleriyle ortaya çıktı zaten. Ama şunu belirtmek isterim, Ayaydın hocamızın projeleri, Karayollarının, Devlet Su İşlerinin projeleri yani yine orada iktidarın gücü öncelikli. Zaten söylemlerinde de duyuyorsunuz. Eğer iktidarla, yerel yönetim aynı zihniyette olursa hizmet gelir. Yoksa hiçbir şey alamazsınız. Yani ben çok haksız olarak değerlendiriyorum, biz bu vatanın evladı değil miyiz? Bu partiye, belediyeye oy verenler bu vatanın evladı değil mi? Ne demek ayırmak? Herkes oraya mı oy vermek zorunda. Muhalefet doğru bir şeydir. Muhalefeti dışlamak iyi değildir. Her partiden insan yaşıyor. O yüzden bir kenti belediyeden dolayı cezalandırmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm belediyelere eşit ödenek dağıtıldığını belirtmesiyle ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap veren Aras, “Ben 5 yıldır Bodrum’da merkezi hükümet ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep birlikte çalışıyorum. Her birimle çok iyi ilişkiler kurdum. Bu sayede Torba, Kızılağaç, Yalıçiftlik kanalizasyon şebekesi ve İçmeler atıksu arıtma tesisinin yapımını sağladık biz. Tabi ki bunda büyükşehir belediye başkanımızın da katkısı var. Biz bundan kaçmıyoruz. Ben İller Bankasına defalarca gittim. Bütün bakanlıklarımıza gittim yardım istedim. Hiçbir zaman biz onlardan uzak durmuyoruz. Muğla’da, Bodrum’da su sorunu var. Kayıp, kaçak oranımız yüzden 42 bizim. Bunu önlemek için iki yıl önce büyükşehir belediyemizin Fransız Kalkınma Bankasından aldığı yaklaşık 63 milyon Euro’luk bir kredi vardı. Bu projeyi, Cumhurbaşkanımız imzalamadığı için yani hazine garantisini vermediği için o krediyi alamadık. Muğla Büyükşehir Belediyemizin kredi notu AAA. Türkiye’deki kredibilitesi en yüksek belediyedir. O yüzden iktidar partisinin belediyesine verilen imkanlar bizlere verilmiyor. Burada bir kayırmacılık var. Buna kimse yok diyemez. Bu bizim hizmet etmemize engel olmamalı. Ben Cumhurbaşkanımızdan bakanlarımıza kadar herkesi halkıma hizmet getirmek için ziyaret ederim. Seçim sürecinden sonra rozetimizi çıkarırız. Ondan sonraki siyaset, hizmet siyasetidir. Biz bu gözle bakıyoruz. Devlet nedir, hükümet nedir bilirim. Bir kayırma olmasın, eşit olsun. Bunu istiyorum” dedi.

Aras sözlerini şöyle sürdürdü: “İller Bankamız nüfusa göre merkezi bütçeden olan payı belediyelere eşit dağıtıyor. Bu konuda adaletsizlik olduğunu hiç söylemedim, İller Bankamız nüfus göre pay dağıtır. Bizim sıkıntımız Muğla ve Bodrum’da sabit kayıtlı nüfusumuz 198 bin, burada yaşayan 500 bin. Ben 198 bin kişilik pay alıyorum ama 500 bin TL harcıyorum her ay.”

Adaylık süreciyle ilgili konuşan Aras, “Ancak anketlerde bizim ismimizi de aday olmamama rağmen oraya dahil ettiler. Anketlerde benim oranlarım yüksek çıkmış. Ben bunu bilmiyordum. Beni partim oraya layık görmüş. Hiçbir arkadaşımızla bir çekişmemiz, problemimiz yok. Menteşe’de kadın adayımız gösterildi. O arkadaşımız da çok liyakatli bir arkadaşımız. Osman Gürün Başkanımız kendi tercihiyle aday olmadı. 6 ay önce söylemiş zaten.

Bodrum’da yıllardır olan altyapı sorunu kimse yadsıyamaz. Ben 2019 yılında seçildikten sonra Sayın Büyükşehir Belediye Bakanımız Osman Gürün’le oturduk dedik ki biz 5 yıl içerisinde Bodrum’a altyapı yatırımı yapalım ve Turgut Reis’te 276 bin kişilik bir ileri biyolojik geri dönüşümlü arıtma tesisi yaptık. Aynı şekilde 392 km kanalizasyon şebekesi döşedik” dedi.

Ahmet Aras su faturalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Suyu düzgün bir şekilde arz ederek yöneteceğiz. Su faturalarını ucuzlatırım diyemem. Böyle bir şey popülistlik olur. Bunu da başka bir aday söylerse bu enflasyon durumda, şu ekonomik krizde yalan söylemiş olur. Çünkü su enerji maliyetlerine tamamen bağlıdır. Eğer biz doğru su kaynaklarına ulaşabilirsek, termik santrallerin aldığı suyu insanlarımıza verebilirsek bu fiyatlar belki de tekrar regüle edilebilir. Ama şu var su ihtiyacı için, denizden arıtmaya ihtiyaç var” diye konuştu.

AdminAdmin