MİLAS
Giriş Tarihi : 23-05-2023 19:11

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete’den Balık Üreticilerine Ziyaret

Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete’den Balık Üreticilerine Ziyaret

Kadem Mete’den Balık Üreticilerine Ziyaret

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla ilinin ve ülkemizin önemli balık ihracatçılarından biri olan Kılıç Holding'in merkez binasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kadem Mete, Kılıç Holding'in yönetim kurulu başkanı Orhan Kılıç ve holding çalışanlarıyla bir araya gelerek güncel konuları ve sektörü değerlendirdi.

Kadem Mete'nin Kılıç Holding ziyaretine, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, AK Parti ilçe başkanı Emin Çelik, MHP ilçe başkanı Cüneyt Akar ve ilçe tarım ve orman müdürü Ali Parlu da eşlik etti. Bu ziyaret, balıkçılık sektörünün önemini vurgulamak ve yerel aktörlerle işbirliğini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç: ‘’ Çok değerli başkanım, arkadaşım ve şu anda Muğla milletvekilimiz olan çok değerli Vekilim Kadem Mete en içten memnuniyetimle hoş geldin dostum’’ diyerek sözü AK Parti ilçe Başkanı Emin Çelik’e mikrofonu devretti.

Emin Çelik Holding çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmasında: ‘’İlimizin Ülkemizin en önemli balık ihracatçısı olan Kılınç Holding çalışanlarına ve yönetim kurulu başkanı Orhan Kılıç’a bize gösterdikleri ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, yaptığı konuşmada: ‘’Muğla Tarım Orman İl Müdürü niye burada? Siyaset için mi burada? Asla ve kata değil. Bakınız ülke olarak son dört yıldır pek çok felaketi üst üste yaşadık. Pandemi, orman yangınları, sel baskınları, afetler, Rusya Ukrayna savaşıve en son altı Şubat'ta ülkenin yedide birini yıkan on dört milyon yurttaşımızı yerinden eden işte ekmeğinden, aşından olanbir toplulukla yaklaşık yüz bine yakın şehidimiz var. Böyle zorlu süreçlerden geçiyoruz. On dört Mayıs iki bin yirmi üç tarihinde her birimiz demokrasinin temel ilkesi. Gittinizdünya görüşünüz gereği oylarınızı sandıkta kullandınız. Sonuçta ortaya parlamentoda oy verdiğiniz temsilcilerimiz seçildiği tablo ortaya çıktıCumhur İttifakı'nın üç yüz yirmi üç vekiliyle mecliste çoğunluğu aldığı hepinizin malumudur. Bugün geldiğimiz noktada ikinci turdan sadece sayın cumhurbaşkanı adaylarımız yarışacaklarHepsi son derece değerli. Ama sizlere şunu söylemek isterim. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum biraz önce Orhan Bey’le sohbet ettikciddi anlamda yurt dışı ihracatında sıkıntılarımız var. Bakınız. Yurt dışından alacaklarımızı almakta güçlük çekiyoruz. Bunlar bizim sektörümüz olduğu için biz gayetyakından takip ediyoruz. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var.’’ İfadelerini kullandı.

AK Parti Muğla milletvekili Kadem Mete: ‘’Bazı arkadaşlarımız Milas’tan Bodrum’dan bir vekilimiz yok diyorlardı, dedim ki beni kabul ederseniz ben Milas'ın ve Bodrum’un vekili olayım diye onlara söz vermiştim. Mazbatamı aldıktan sonra ilk ziyaretimi Milas ve Bodrum ilçelerine gerçekleştirdim. Bugünde Milas’ta tekrar sizlerin karşınızdayım. Biz Allah'a şükürler olsun 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak mecliste çoğunluğu sağladık. Ama tabii başımızda Cumhurbaşkanımızın olması lazım ki istikrarı devam ettirelim diye. Karşı tarafta da Sayın Kılıçdaroğlukırk dört nokta sekiz oranında da oy aldı. Şimdi sadece iki tane aday var.

Ben işçi bir babanın Çaykur'dan emekli bir babanın ev hanımı bir annenin altı evladından bir tanesiolarak Marmaris'e bir otelde resepsiyon şefi olarak geldim. Ve şu anda otel işletmeciliği yapıyorum. AK Parti'ye iki bin iki yılında üye olarak girdim. İlk kongrede ilçe yönetim kurulu üyesi olarak seçildimilçe başkanlık yardımcısı yaptım. İki bin altıda ilçe başkanı oldum. Yedi buçuk sene o görevi yaptım. İki bin on altıda il başkanı oldum. Yedi yılda il başkanlığı yaptım. Ve şimdi bir milletvekili olarak huzurunuzdayım. Yani hani derler ya kelime tabiriyle tırnaklarımla kazıyarak geldimYani arkamda böyle bir holding, bir güç, bir baba, para babasının, siyasi güç veya bir para gücü olmadan böyle basamakları teker tekerçıkarak bir yere gelmiş bir adam bakıyorsanız karşınızda duruyor. Dolayısıyla gerçekten çok büyük emek sarf ettim.

Muğla'yı çok iyi tanıyorum. Otuz yıldır burada yaşıyorum. Bütün sorunlarını da biliyorum. Ve turizm işletmecilik mezunuyum. Mecliste altı yüz milletvekili arasından da mesleği turizm olan tek milletvekili ben olacağım Allah'ın izniyle. Çünkü diğerleri turizm kökeni değil. Bunu niçin söylüyorum? Bölgemizi bilen, turizmi bilen, sorunları ve yapılması gerekenleri çok iyi bilen bir kardeşiniz, bir abiniz olarak karşınızdayım.

Kılıç Holding, sektöründe lider bir konuma sahip olan ve Muğla'nın ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayan bir şirkettir.Kılıç Holding'in faaliyetleri, ihracat performansı, istihdam sağlama ve sürdürme uygulamaları gibi tüm konuları çok yakından takip ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Tekrar siz değerli emekçi kardeşlerime ve dostum Orhan Kılıç’a desteklerinden ve misafirperverliğinizden dolayı tekrar teşekkürler’’ dedi.

AdminAdmin