GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-10-2022 17:53

Amatör Spor Haftasında başarılı sporcular ödüllendirildi

Muğla’da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Amatör Spor Haftasında başarılı sporcular ödüllendirildi

 

 

Muğla’da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından gerçekleştirilen törene, Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Akar, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Süleyman Ercan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, kurum müdürleri, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, sporcular ve sporcu aileleri katıldı.

 

Törende konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla’yı temsil eden tüm sporcularla gurur duyduklarını söyledi. Tavlı, “Bilindiği gibi kişiyi; fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisi de spordur. Sporu tarif ederken sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir. İşte spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa sporu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri teknolojinin esiri olmaktan telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki diğer kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır. Yeryüzü cenneti Muğla’mız doğası, tarihi, kültürü, coğrafi yapısı ve iklimiyle 12 ay boyunca her türlü sporun yapılmasına imkân veren nadir illerdendir. Dört mevsim spor, dört mevsim turizm mottosuyla yediden yetmişe herkesi sporla buluşturacak ortamları hazırlamak, yetenekli sporcuların daha iyi şartlarda spor yapmalarını sağlamak, gençlerin spora olan ilgisini artırmak için ilimizin spor altyapısını geliştirme ve güçlendirme çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

 

Son dört yılda Muğla’ya 240 milyon lira gençlik ve spor yatırımı yapıldığını belirten Vali Tavlı,  ayrıca 133 milyon lira tutarında yapımı devam eden ve planlanan yatırımlar olduğunu ifade etti. Tavlı, şöyle devam etti:

"Toplam 373 milyon lira yatırımla amatör sporun yaygınlaştırılmasına büyük katkı sağladık. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz amatör sporun yaygınlaştırılması hedefimiz doğrultusunda spor altyapısı tesislerinin sayısını, kalitesini ve çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Bu vesileyle, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz personeline, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Konfederasyonu’na Amatör Spor’un gelişimi için emeği geçen, katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum."

 

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de “Eğer profesyonel spor dallarında başarıyı yakalayacaksak bunun yolu, bunun alt yapısı mutlaka kitlesel sporlara, amatör sporcularımıza önem vermekten geçiyor. Bu salonun kalabalıklığından da bu önemin layığıyla verildiğini görüyoruz. Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporcularımız ile yılın en başarılı sporcularımızı tebrik ediyor, spor hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Amatör Spor Haftası vesilesiyle sporun tabana yayılmasını ve yediden yetmişe hepimiz için yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olmasını diliyor; spora gönül veren tüm gençlerimizi canı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Gençlik ve Spor Müdürü Kazım Açıkbaş da “Muğla ilimize yapılan spor yatırımları başarıyı da getirmiş olduğundan en büyük kanıtı siz şampiyon sporcuları bu salonu doldurmasıdır. Bundan sonraki yıllarda bu tür ödül törenlerini spor salonlarında hatta stadyumlarda yapmak temennisi diliyorum” diye konuştu.

 

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, “Avrupa’da dünyada ve olimpiyatlarla ülkemizi başarıyla temsil etmiş, bayrağımızı göndere çekmiş, sporcularımızla huzurlarınızdayız. Şampiyon olan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, spora destek olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından alanında başarılı toplam 476 sporcuya ödülleri Muğla Valisi Orhan Tavlı ile protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

AdminAdmin