GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-08-2023 12:02

AV TÜFEĞİ RUHSAT YENİLEME İŞLEMİ 1 YIL UZATILDI

AV TÜFEĞİ RUHSAT YENİLEME İŞLEMİ 1 YIL UZATILDI

AV TÜFEĞİ RUHSAT YENİLEME İŞLEMİ 1 YIL UZATILDI

Fethiye Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, yivsiz av tüfeği ruhsat yenileme süresi dolanlar için sürecin bir yıl daha uzatıldığı belirtildi.


Fethiye Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazısı uyarınca ruhsat yenileme işlemlerinin 01.09.2024 tarihine kadar uzatıldığı bildirildi. 2521 sayılı kanun ve uygulama hükümleri çerçevesinde yivsiz tüfek ruhsatnamesi dolanlara 01.03.2023 tarihine kadar yenileme yapmaları gerektiği tebliğ edilmişti. Bunun yanında yine 01.03.2023 tarihine kadar asayiş olaylarında ele geçirilen yivsiz tüfeklere ise yenileme işlemi için bir aylık süre tanınmıştı. 


Ancak bahse konu işlemlerde yaşanan yoğunluktan dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazısı uyarınca ruhsat yenileme işlemlerinin 01.09.2024 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. Ruhsat yenileme işlemi sırasında gerekli evrakların; dilekçe, 1 adet biyometrik fotoğraf, silah ruhsat fotokopisi, silah için sağlık raporu, vergi borcu yoktur yazısı, ruhsat harcı, kart ücreti dekontu ve mavi dosya olduğu ifade edildi.

AdminAdmin