GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-09-2022 14:30

Aydem Enerji'den Yatağan'a Anadolu Lisesi ve öğrenci pansiyonu

Aydem Enerji, Muğla Valiliği ile Yatağan ilçesine 16 derslikli Anadolu Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon bağışlamak için protokol imzaladı.

Aydem Enerji'den Yatağan'a Anadolu Lisesi ve öğrenci pansiyonu

 

 

Aydem Enerji, Muğla Valiliği ile Yatağan ilçesine 16 derslikli Anadolu Lisesi ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyon bağışlamak için protokol imzaladı.

 

İmzalanan protokol kapsamında, Yeni Mahallede 10.424,36 m2 yüzölçümlü hazine arazisine 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu Lisesi binası, 100 kişilik öğrenci pansiyonu, saha tanzimi ve çevre duvarı, anahtar teslimi yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek.

 

İmza töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Çay, proje hakkında bilgi vererek, hayırsever iş adamının ülkenin çeşitli yerlerinde enerji üretimi alanında faaliyetlerini sürdürdüğünü, daha önce de Denizli’de bir fen lisesi yaptırdığını söyledi.

 

Vali Orhan Tavlı da yapılacak olan Anadolu Lisesinde memlekete, ülkeye çok kıymetli hizmetler verecek gençlerin yetişmesi temennisinde bulundu. Mezun olacak gençlerin hayırseverlerin yaptığı katkıları daha da ileriye taşıyarak, daha güzel hizmetlere vesile olacaklarına inandığını anlatan Tavlı, “Hayırseverlik herkese nasip olmuyor. Sizlere nasip olmuş. Bundan sonra Muğla’mıza yapılacak eğitimden kültür ve sanata, gençliğe yönelik yapılacak yatırımlarda farkındalık yaratması, teşvik etmesi, öncülük etmesi önemli. Bu nedenle sizlere, saygıdeğer eşlerinize teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı ise şunları kaydetti:

"Gelecek nesillerin daha iyi şartlarda eğitim almasını önemsiyor, yaratıcı, çok yönlü düşünebilen, bilimsel çalışmalara yönelen, bilimi kendine rehber edinen, iz bırakacak gençler yetiştirilmesini destekliyoruz. Denizli'de, 2011'de eğitim ve öğretime kazandırdığımız, 640 öğrenci kapasiteli, 23 derslikli Aydem Fen Lisemizde, enerjisiyle ülkemizi bir adım daha ileri taşıyacak gençlerin yetişmesine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Evlatlarımızın bilim, fen alanındaki başarılarıyla iftihar ediyoruz. Şimdi de Muğla Yatağan'a kazandıracağımız Anadolu Lisesi için büyük bir mutluluk ve heyecan içindeyiz. İnanıyorum ki bu çatı altında en güncel bilgiye ulaşan, ulaşmakla kalmayıp onu geliştirip uygulayan, okullarının onlara sunduğu imkanlardan en verimli şekilde yararlanan başarılı gençler hayata atılacak ve geleceğimizi dönüştürecek."

AdminAdmin