MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-01-2023 16:55

Basın emekçilerinden tutuklu ve hükümlüler için kitap bağışı !

Basın emekçilerinden tutuklu ve hükümlüler için kitap bağışı !

Basın emekçilerinden tutuklu ve hükümlüler için kitap bağışı!

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"na bağışta bulundu.
“Kitap İyileştirir" sloganıyla düzenlenen kampanyaya destek veren platform üyesi gazeteciler, yanlarında getirdikleri farklı kategorilerdeki yaklaşık 200 kitabı Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan stantta Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez’e teslim etti.
Etkinlikte konuşan Dönmez, kitap bağışı kampanyasının tüm Türkiye’de eş zamanlı başlatılan bir çalışma olduğunu hatırlattı.
“Kitap iyileştirir” mottosuyla tutuklu ve hükümlüler için başlatılan kampanyaya vatandaşlardan ciddi bir ilgi ve destek olduğuna dikkati çeken Dönmez, gazetecilerin kampanyaya gösterdiği desteğin önemine vurgu yaptı. 
Basın mensuplarının kendilerine her zaman destek olduğunu belirten Dönmez, “Bağışlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederiz. Tüm Muğlalılardan bağış kampanyamıza desteklerini bekliyoruz.” dedi.
Platformun Eğitimden Sorumlu Dönem Sözcüsü Esma Turan da kampanyanın başladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Menteşe ilçesinde görev yapan basın mensupları ve kurumların basın birimi görevlileri ile bir platform kurduklarını söyledi.
Amaçlarının mesleki eğitim ve etkinlikler düzenleyerek, mesleki olarak örgütlenmek olduğunu ifade eden Turan, platformun ilk etkinliğini de Adalet Bakanlığınca düzenlenen kitap bağışı kampanyasına destek vererek gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.
Turan, tutuklu ve hükümlülere yönelik kitap bağışı kampanyasını son derece anlamlı bulduklarını, verdikleri desteğin diğer illerdeki gazetecilere de örnek olmasını dileyerek, bakanlık nezdinde Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez’e teşekkür etti.
Dönmez, stantta basın mensuplarıyla bağışlanan kitaplar hakkında bir süre sohbet etti. 
Etkinlik ikram ile sona erdi. 
Sınırsızlık Meydanı'nda açılan standın 15 Şubat'a kadar açık kalacağı öğrenildi.

AdminAdmin