GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2023 04:05

Başkan Fatma Şahin açıkladı: 60 bin nüfuslu ilçenin yarısı yok

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 7,7 ve 7,6'lık depremler sonrası can kayıpları artmaya devam ediyor. Bölgeden artçı sarsıntılara dair haberler gelmeye devam ederken, çevre illerde de bilanço gittikçe ağırlaşıyor.

Başkan Fatma Şahin açıkladı: 60 bin nüfuslu ilçenin yarısı yok

Depremden en çok etkilenen illerden olan Gaziantep'teki son durumu katıldığı yayında anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "İlçenin yarısından çoğu yok. 60 bin kişilik bir ilçe" dedi.

Depremin en çok hasar verdiği illerden biri olan Gaziantep'te yıkım büyük oldu. Şehirde arama kurtarma çalışmaları devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki facianın büyüklüğünü gözler önüne seren bir açıklamada bulundu. Cüneyt Özdemir'in YouTube canlı yayınına katılan Şahin, kentteki son durumu aktardı.

"60 BİN NÜFUSLU İLÇENİN YARISI YOK"

Şahin, kendisine yöneltilen "Kaç bina yıkıldı tespit edebildiniz mi?” sorusu üzerine "60 bin nüfuslu ilçenin yarısı yok” dedi.

Sözlerine "İlçenin yarısından çoğu yok. Tam bir felaket var. 60 bin kişilik bir ilçe. Böyle büyük bir felaket görmedim ben" ifadeleri ile devam eden Şahin, "1 milyon kişi evlerine giremiyor. Spor salonları, sosyal tesisler, camiler her yer açık. Doğalgaz olmadığı için ekmek üretiminde sorun yaşanıyor. Acil olarak ekmek ve battaniye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin