MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-11-2022 11:13

“BİR AVUÇ MUTLUK” PROJESİ KIZILAY HAFTASI’NDA HAYATA GEÇİRİLDİ

Muğla’da, Türk Kızılay Menteşe Şubesince Şenlendirme Projeleri kapsamında “Bir avuç mutluk” projesi Kızılay Haftası’nda hayata geçirildi.

“BİR AVUÇ MUTLUK” PROJESİ KIZILAY HAFTASI’NDA HAYATA GEÇİRİLDİ

 

 

Menteşe ilçesi Kafaca 100. Yıl İlkokulunda başlatılan proje çerçevesinde kırsal mahallelerde yetenek taraması yapılarak, sportif yeteneği olan çocuklara destek olunması amaçlanıyor.

Projenin ilk gününde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Genç Ofis üyeleri, MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Kızılay gönüllüleri öğrencilerle çeşitli oyunlar oynadı.

 

Türk Kızılay Menteşe Şube Başkanı Kenan Gürbüz, gazetecilere, amaçlarının projeyi tüm kırsal mahallelere yaymak olduğunu söyledi.‘Bir avuç mutluluk’ projesinin Kızılay genel merkez tarafından onaylandığına dikkati çeken Gürbüz, projenin hedefinin kırsal mahallelerde yaşayan çocukların spor taraması yapılarak spora ve özellikle milli takıma kazandırılması olduğunu aktardı.

 

Proje Koordinatörü Hatice DilhunSukan ise öğrencileri beden ve zihin gelişimini destekleyecek oyunlarla yetenekli oldukları spor branşlarına yönlendireceklerini ifade etti.

Okulu Müdürü Türker Arı da proje sayesinde okuldaki 105 öğrencinin farklı bir gün geçirdiğini, etkinliğin onlara moral ve motivasyon desteği olduğunu kaydetti.

AdminAdmin