BODRUM
Giriş Tarihi : 19-03-2023 08:04

Bodrum’da, Çanakkale Deniz Zaferi Etkinlikleri Düzenlendi

Bodrum’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı saat 10:00'da Belediye Meydan'ında düzenlenen Çelenk Sunma Töreniyle başladı.

Bodrum’da, Çanakkale Deniz Zaferi Etkinlikleri Düzenlendi

Çelenk Sunma Töreni, Muğla Vali Yardımcısı Sn. Murat SARI, Garnizon Komutanı Per. Alb. Sn. Ertan BENLİ, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ARAS, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Engin KOÇ, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent ALDAL, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü, İlçe Protokolü, Öğretmen ve Öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Akabinde tüm şehitlerimiz adına askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Profilo Marina Ortaokulu ve Özel Bodrum Doğa Koleji tarafından hazırlanan, Heredot Kültür Merkezi Salonu'nda saat 11:00 'da gerçekleşen anma törenine Muğla Vali Yardımcısı Sn. Murat SARI, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ARAS, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Engin KOÇ , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Bülent ALDAL ile Değerli Gazilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz  katıldı.

Tören öncesi Heredot Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenlenen resim sergisi davetliler tarafından beğeniyle gezildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimiz ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Nur Ölmez tarafından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

Günün Anlam ve Önemini Belirten konuşma Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Özden tarafından yapıldı.

Müdürlüğümüzce düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine birincilik ödülleri Muğla Vali Yardımcısı Murat SARI, ikincilere ödülleri Garnizon Komutanı Per. Alb. Ertan BENLİ ve üçüncülere ödülleri Bodrum Belediye Başkanı Ahmet ARAS tarafından verildi.

Ortaokul Resim Yarışması

Birincisi Defne KESAL Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu

İkincisi Defne DİNÇOL Cumhuriyet Ortaokulu

Üçüncüsü Zeynep İrem KUTLU Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu

 

Lise Resim Yarışması Birinci

Belinay ÖZBEYLİ Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi

 

İkinci Onur YALÇIN- Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Üçüncüsü Şeyma AKGÖL- Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi

 

Ortaokul Şiir Yarışması

Birincisi Sıla KANKURTAY Merkez Turgutreis Ortaokulu

İkincisi Zeynep Duru UZUNEL Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu

Üçüncüsü Oğuz DÖKMECİ Muharrem Eskiyapan Ortaokulu

 

Lise Kompozisyon Yarışması

Birincisi Merve Zişan ÖZBAŞI Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi

İkincisi Cemre ŞENGÜN Özel BİLNET Anadolu Lisesi

Üçüncüsü Yağmur BİLGİN Bodrum Anadolu Lisesi

 

Doğa Koleji öğrencilerinden Emir Kutay ERTAN tarafından "Çanakkale Geçilmez" adlı şiiri okundu.

"Ruhumuzda Var" konulu slaytın ardından Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanan "Çanakkale" adlı oyun sergilendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 108. Yıl Dönümü nedeniyle şehitlerimizin kabirlerinde Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

Trafo Cafe'de Gazilerimiz için düzenlenen öğle yemeğinin ardından programımız sona erdi.

​​​​​​​

AdminAdmin