BODRUM
Giriş Tarihi : 20-12-2022 19:58

Bodrum’da okullara 5 milyonluk ödenek !

Bodrum’da okullara 5 milyonluk ödenek !

Bodrum’da okullara 5 milyonluk ödenek!
AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum ilçesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılının başladığı Eylül ayından itibaren okullara 5 milyon 623 bin 519 TL ödenek harcandığı bildirdi.
İlçede okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, donatım ihtiyaçlarının karşılanması, hijyen ve temizlik standartlarının yükseltilmesi ve daha kaliteli bir eğitim öğretim ortamı oluşturularak eğitimin niteliğinin artırılması için çalışmalar devam ediyor.
AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, eğitim kurumlarımızın fiziksel koşullarının iyileştirilmesi amacıyla bu yıl ilk kez başlattıkları uygulamalarla Eylül ayından itibaren temizlik malzemesinden kırtasiyeye, spor malzemelerinden müzik aletlerine kadar tüm okulların temel ihtiyaçlarının karşılanması, hijyen ve temizlik standartlarının yükseltilmesi ve öğretim materyallerinin zenginleştirilmesi için 5 milyon 623 bin 519 lira ödenek harcandığını ifade etti.
Milletvekili Demir, 6 okul için toplam 6 milyon 195 bin 75 lira güçlendirme ödeneği kullanıldığını aktaran Demir, “12 okulda yapılan onarım çalışmaları için ise 1 milyon 433 bin 671 lira onarım ödeneği kullanıldı. Fiziki alanlarda yapılan çalışmaların yanı sıra okulların donatım ihtiyaçlarını da karşıladık. Proje çerçevesinde 6 okulda iyileştirme çalışmalarına 603 bin 728,93 lira ödenek kullanıldı.” dedi.
Bodrum’da gelecek 20 yılın eğitim planlamasını yaptıklarını anlatan demir, şunları kaydetti:
“Turgutreis Mahallemizde 16 derslikli Ortaokul inşaatı devam ederken, özellikle hızlı büyüme ile nüfus yoğunluğu artan mahallelerde oluşan sınıf ve derslik ihtiyaçlarını karşılamak üzere 4 yeni okulu yatırım programına aldık. Bodrum Mumcular Anaokulu, Bodrum Vedat Türkmen Anaokulu, Bodrum Fuat Erten İlkokulu ve Bodrum Fuat Erten Ortaokulu için de ihale süreçleri başladı. Yatırım programına alınan Turgutreis, Gündoğan, Konacık Mahallelerinde yapılacak anaokulları için inşaat ruhsatı aşamasına gelindi. Bitez ve Gökçebel Mahallelerinde yapılacak okullar için ise çalışmalar sürüyor.”

AdminAdmin