BODRUM
Giriş Tarihi : 09-12-2022 13:29

BODRUM’DA PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bodrum Belediye ekipleri, Karayollarından devralınan 25 km orta refüjile toplamda 57 bin 800 metrekarelik alanda düzenleme ve bakım çalışmaları yapıyor.

BODRUM’DA PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

 

 

 

 

 

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yazlık, kışlık,mevsimlik bitkiler, dekoratif taşlar, traversler, çalı grubu bitkiler ve suya dayanıklı sukulent türü bitkiler kullanılarak çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

 

Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında karayollarından protokolle çevre yolu girişi olanKaynar’dan Turgutreis merkezine kadar yaklaşık 25 kilometrelik bir alan devralındı. Devralma işlemlerinin ardından bugüzergahtaki bakım, düzenleme çalışmaları,karayollarından izin alınarak ve proje üzerindeki düzenlemeler de gösterilerek Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Bodrum BelediyeBaşkanı Ahmet Aras, “Mevcut imkanları verimli şekilde kullanarak güzel görseller oluşturacak düzenlemeler yaparken şimdiye kadar BitezKavşağı, Gümbet Kavşağı, Emniyet Kavşağı ile Yokuşbaşı Mavi Hisar önündeki yan şevde düzenlemeler yapıldı. Yine Bayraklı Kavşak olarak da bilinen Tapu Kavşağında da çalışmalar ekipler tarafından devam ediyor” dedi.

 

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağla Turhan konuya ilişkin şunları söyledi:

“Mart-Haziran aylarında yazlık mevsimlik çiçekler geliyor: sardunya, kadife, rozet, zinnia. Bu türleri daha çok kullanıyoruz. Ekim-Aralık aylarında kışlık mevsimlik çiçekler geliyor; menekşe, kasımpatı, sıklamen, godetya, çuha türünde mevsimlik çiçekler kullanıyoruz. Aslında kentin girişi kenti simgeliyor. Kentin kimliğine vurgu yapıyor.O yüzden elimizden geldiğince bu düzenlemeleri sürekli yenileyerek taze tutmaya çalışıyoruz.”

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Bodrum’a ve Bodrum halkına yakışır çalışmalarına aralıksız devam edecek.

 

AdminAdmin