GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-06-2023 12:23

Burhan: Resmi ilan fiyatları da artırılmalı

Burhan: Resmi ilan fiyatları da artırılmalı

Burhan: Resmi ilan fiyatları da artırılmalı

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, can çekişen Anadolu basınının asgari ücrete yapılan artışla daha da zor duruma düşeceğini söyledi. Burhan, Temmuz’dan geçerli olmak üzere resmi ilan fiyat tarifesinde de artışa gidilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Burhan, “Asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük artış, her kesimdeki çalışanlarda olduğu gibi medya sektörü çalışanları tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır. Enflasyonun da üzerinde refah payı eklenerek açıklanan yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyoruz. Ancak asgari ücrete yapılan bu ara zam, medya işverenlerini ve özellikle sektörümüzün yereldeki işletmecilerini zor durumda bırakacaktır” dedi.

“RESMİ İLAN BİRİM FİYATI EN AZ 100 LİRA OLMALI”

Yazılı, görsel ve dijital tüm yerel basının güçlükle ayakta kalmaya ve zor koşullara rağmen istihdam sağlamaya devam ettiğini ifade eden Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Yerel gazeteler ve internet haber sitelerinde santim / sütun ve kutu bedeli 70 lira olan resmi ilan fiyatlarının da Temmuz’dan geçerli olarak en az 100 liraya yükseltilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Basın İlan Kurumu’nun bu yönde olağanüstü bir çalışma yapıp, yeni fiyat tarifesini Cumhurbaşkanımızın onayına sunmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran ayı bitmeden Resmi Gazete’de yayımlanacak ve Temmuz ayından itibaren geçerli olacak bu tarifeyi onaylayacağından şüphe duymuyoruz” diye konuştu.
“YAYIN KURULUŞLARI KAPANIR, İŞSİZLİK ARTAR”
Başkan Burhan, resmi ilan fiyat tarifesinde artış yapılmaması halinde Anadolu’daki çok sayıda yayın kuruluşunun kapılarına kilit vurmak zorunda kalacağını ifade ederek, “Mevcut durumda aldıkları resmi ilanlar istihdam etmek zorunda oldukları 7-8 fikir işçisinin ücretlerini karşılamaya bile yetmezken, yereldeki medya işletmecilerinin yeni asgari ücreti ve diğer giderlerini karşılamaları mümkün değildir. Bu da Anadolu’da çok sayıda fikir işçisinin, yani gazetecinin işsiz kalacağı anlamına gelmektedir” dedi.
Başkan Burhan ayrıca, özellikle yerel televizyon kanallarının Türksat’a ödedikleri aylık uydu kira bedellerinin yarı yarıya düşürülmesi gerektiğini ve kira bedellerinin Türk Lirası cinsinden sabitlenmesini beklediklerini ifade etti.

AdminAdmin