MİLAS
Giriş Tarihi : 16-12-2023 21:30

Çayırlı; ‘’Sanayi Esnafının Dertleri, Milas Yolları Gibi Ortada’’

Milas Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret eden İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, sanayi esnafına sorunları kendi bildikleri gibi değil, esnafın istekleri doğrultusunda akılcı bir çözüm yolu ile ortadan kaldırma sözü verdi.

Çayırlı; ‘’Sanayi Esnafının Dertleri, Milas Yolları Gibi Ortada’’

İYİ Parti’den Milas Belediye Başkanlığına aday olan Mehmet Çayırlı, partinin ilçe başkanı Gürsel İnce, mevcut belediye meclis üyesi Ali Kurt ve bazı arkadaşlarıyla birlikte sanayi esnafını ziyaret ederek, yıllardır biriken sorunları bir kez daha her gün yaşayan esnaftan dinleyerek, kendi kafalarındaki çözüm önerilerini paylaştı.

Çayırlı; “Bu düşünceler seçilmemiz halinde uygulanacak kesin çözüm önerileri değil. Asıl sizlerin istek ve talepleri alınarak, ortak ve akılcı bir çözüm yolu bulunarak uygulamaya konulacak. Sizlere bu konuda söz veriyorum. Seçilmem halinde gerekirse bir hafta buraya gelecek, sizlerle tek tek görüşecek, tüm çözüm önerilerini alacak ve yine sizlerle paylaşarak uygulamaya koyacağız” derken, sanayi sitesinin şehrin ortasında kaldığını, hem konutlarda ikamet eden vatandaşların, hem de sanayi esnafının bu durumdan dolayı sıkıntı yaşadığını ileri süren çoğu esnaf; “Yıllardır Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere meclis üyelerine, belediyenin birim amirlerine, kim varsa, kimi görürsek derdimizi anlatmaya çalıştık ancak kimseye dinletemedik.

Bir günde bu sanayinin başka bir yere taşınmasının mümkün olmadığını biz de biliyoruz. Dolayısıyla böyle bir çözüm önerimiz yok ancak sanayinin içine kadar konut izni verilmesinden de rahatsızız. Öte yandan güvenlik açısından da bu durum ciddi bir sorun teşkil ediyor. 7/24 giriş-çıkış yapan araçları kontrol etmek mümkün değil. Gece yarısı sanayi içerisinde dolaşan araçları kim nasıl kontrol edecek? Tüm caddelerde sokak aydınlatmaları yetersiz... Ana cadde üzerine gelişigüzel park edilen araçlar, cadde üzerindeki esnafın iş yapmasına engel olurken, park yeri bulamayanlar ise sanayi içindeki caddelerdeki işyerlerinin önüne park ediyor. Kimi zaman sabah işyerimize geldiğimizde dükkanımıza girmekte zorlanıyoruz. Birilerinin buna bir dur demesi gerek.

Sanayi içerisindeki caddelerin hali ortada! Zaten yollar yetersiz, bir de doğalgaz çalışması başta olmak üzere diğer altyapı çalışmaları yüzünden esnaf ciddi problemler yaşıyor. Bir an önce başlanan altyapı çalışmalarının tamamlanması, üstyapı çalışmasının ise bitirilerek hem bizlerin, hem de vatandaşın rahat etmesi sağlanmalıdır.

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı; “Değişim şart diyoruz ve 5 yıllığına sizlerden yetki istiyoruz. ‘Ben yaptım oldu’ diyerek yıllardır bu şehrin nasıl yönetildiği ortada! Bu yanlış düşüncenin Milas’ın geleceğine hiçbir katkısı olmayacağını söylüyoruz. Bu nedenle sizlerin karşısındayız. Bu nedenle sizlerden yetki istiyoruz. Bu kentin sorunlarını vatandaşa rağmen çözülemeyeceğini biliyor ve sizlerle birlikte bu çözümleri üretmeye talibiz” diyerek sanayi esnafına birlikte hareket etme sözü verdi.

​​​​​​​

AdminAdmin