MENTEŞE
Giriş Tarihi : 30-05-2023 12:40

Celal Orhan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanlarından Celal Orhan, Menteşe Belediyesi önünde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, meclis üyeleri, ailesi, yakınları ve çok sayıda sevenleri katıldı.

Celal Orhan, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Törende konuşma yapan yeğeni Erkan Orhan, Amca’sı Celal Orhan’ı anlatırken, “Ne zaman birlikte sokağa çıksak selamlaşmadığı insan olmazdı, herkes tanırdı, severdi ve sayardı. O’nu her zaman mütevazı, dürüst ve çalışkan kişiliği ile hatırlayacağım. Geldiğiniz için, bugün bu acımızı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.” dedi.

Törende, Celal Orhan’ın kendisine her zaman ağabeylik yaptığı kaydeden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş şunları söyledi: “Celal Orhan ağabey benim için de çok farklı bir insandı. Aynı toprağın insanı, hemşeriyiz. Siyaseten beraberdik. Kendisinden çok şeyler öğrendik. Ben CHP ilçe Başkanlığı görevini yürüttüğüm zaman Celal Orhan Ağabey Muğla Belediyesi meclis üyesiydi. Daha sonra Menteşe Belediye Başkanlığımda da meclis üyesi olarak birlikte çalıştık. Tecrübesi ve siyasi birikimi ile bizlere çok şeyler kattı. Uzlaşmacıydı, parti ile belediye arasında hep iyi niyetiyle çalıştı. Bizler için çok büyük bir kayıp oldu. Partisi için, Muğla için hemşehrileri için her zaman çalıştı. Hepimiz için çok erken bir kayıp oldu. Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun. Bizler burada olduğumuz sürece O’nun anısını yaşatmaya devam edeceğiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Celal Orhan ile her zaman saygıya, sevgiye ve güvene dayanan bir ilişkimiz oldu. İyi bir dosttu. Sorunları anlatırken çözüm odaklı konuşurdu. İki dönem meclis üyeliği yaptı, birlikte çalıştık. Hiçbir arkadaşımız O’nun meclis üyeliği zamanında olumsuz hiçbir hareketini görmedi. Dostluğumuz her zaman devam etti. Benim siyasi hayatımda önemli bir başlık atmış, izi silinmeyecek bir şahsiyet. Erken oldu, daha çok birlikte olabilirdik. O ardından hep sevgi ve saygıyla anılacak. Hepimizin başı sağ olsun. Muğla çok önemli bir değerini, iyi bir insanı kaybetti. Hatıraları ile her zaman bizde yaşayacak.” dedi.

Celal Orhan Menteşe Belediyesi önünde düzenlenen törenin ardından Kurşunlu Camisinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Muğla Şehir Yeni Mezarlığına defnedildi.

​​​​​​​

AdminAdmin