YEREL
Giriş Tarihi : 21-08-2022 14:48

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’ÜN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP’li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti…

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’ÜN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

 

 

13.sü yapılan Uluslararası Muğla Yörük Türkmen Şenliğine davetli olarak katılan Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete’ye Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’den büyük saygısızlık…

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan ve Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete protokole yapılan saygısızlıkla ilgili olarak ortak açıklama yaptılar.

Muğla AK Parti İl Başkanı Kadem Mete; davet üzerine şölene katıldıklarını belirterek şunları kaydetti.

Muğla Yörük Obaları Şenliği Anadolu’nun ve Dünyanın  birçok bölgesinden gelen Türkmenlerin şenliğidir. Şenlik için, Muğla Valiliğimizin festivale destekleri var.

Buraya bir siyasi partinin propagandası veya toplantısı  için  değil, yörük obalarının  Türkiye’yi kucaklayan kültürlerini yansıtan bir etkinlik olduğu düşüncesi ile katıldık.

Ama maalesef, CHP’nin bir kongresine dönüştü. Menteşe ve CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanları yaptıkları konuşmalarda, kendi siyasi düşüncelerini aktardılar.

Muğla’nın 7 milletvekili var. Törene katılan tek milletvekili olan ve üstelik bir yörük kızı olan Milletvekilimiz Yelda Hanıma söz dahi  verilmeyerek,  protokol  konuşmalarında çok büyük bir terbiyesizlik yaptılar.

Biz de alanı terk ederek,  gerekli cevabı veriyor ve  ayrılıyoruz. Gönül isterdi ki birlik beraberlik mesajı,  sadece konuşmalarda kalmasın. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı birlik beraberlikten, hoşgörüden bahsetti. Ancak hep söylemde olduğuna bir kez daha şahit olduk. Eylemde gerçekleşen bir şey yok.

Protokolde bir milletvekili var, Bir selamlama,  hayırlı olsun konuşması yapsın denilmesine rağmen, Sayın Osman Gürün, her gün bize sosyal medyada çakan bir kişiye buradan konuşma hakkı mı vereceğim deme gafletinde bulundu.

Burası CHP Büyükşehir Belediyesi’nin tören alanı değil, burası bir yörük alanı. Yörük obaları şenliği diye geldik. Ama gördük ki, Büyük Şehir Belediyesi’nin  kendi siyasi şovlarını yaptığı bir alana dönüştü. Bu şov alanını kendilerine bırakıyoruz. Kendi kendilerine çalsınlar söylesinler.

Zaten, dün meydana gelen trafik kazalarında, çok  sayıda can kaybımız oldu.  Biz, davete icabet için geldik. Çok fazla eğlencenin yapılmasını da doğru bulmuyoruz.

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan da yaptığı açıklamada; “Gerçekten çok üzgünüz. Bir yörük kızı olarak davete icabet ettim, ama büyük bir saygısızlıkla karşılaştım” diyerek şunları kaydetti.

Çok kıymetli AK Parti İl Başkanımız Kadem Mete, Menteşe İlçe Başkanımız Eray Çiçek ve teşkilatlarımızla, Yörük Türkmen şenliğine geldiğimizi zannettik. Ama burasının, CHP’nin şovu ve CHP’nin şovunun yapıldığı bir merkez olduğunu gördük. Muğla Yörük Obaları adeta CHP’nin arka bahçesi haline gelmiş. Yörük kültüründe, yörüklüğün hamurunda davete icabet eden misafire hoşgörü ve misafirperverlik var. Bugün yaşananlar yörük kültürüne de saygısızlık.

Kırgın ve üzgünüm. Buradan Yörük Obaları başkanını da esefle kınıyorum.

Her şeyden önce siyasi Partiler  üstünde bir hal ve hareket içinde olunması gerekiyordu.

CHP’li Muğla Büyük Şehir  Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün her gün bana sosyal medyada,  haberlerde çakan bir milletvekilini burada konuşturmayacağım diyerek büyük bir saygısızlık yapmıştır. Bu saygısızlığı, Muğlalı hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.

Ben Muğla’nın ilk seçilmiş  kadın Milletvekiliyim ve  Muğlalı Yörük kızıyım. O yüzden bana yapılan bu saygısızlığı  da Yörük Türkmenlerin  takdirine bırakıyorum.

Bu Yörük Türkmen Şenliği sadece Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin değil, Muğla Valiliği’nin katkıları  ile yapılmıştır.

Bu yüzden, katılan tek milletvekili olarak bana söz verilmemesini esefle kınıyorum ve alanı terk ediyoruz.

 

AdminAdmin