BODRUM
Giriş Tarihi : 17-03-2023 06:57

Depremzede Çift, Bodrum'da Evlendi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depreme Hatay’da yakalanan nişanlı çift Gülendam Yunus(20) ve Muhammed Güneşli(29) aileleriyle Bodrum’a geldi. Hatay’da evlilik hazırlığı yapan çift deprem nedeniyle nikahlarını Bodrum’da yaptı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından nikah kıyılırken, duygusal anlar yaşandı.

Depremzede Çift, Bodrum'da Evlendi

Hatay Kırıkhan’da yaşayan Muhammed Gündeşli, depremin ardından ailesiyle birlikte Aksaray’a gitti. Gündeşli’nin nişanlısı Gülendam Yunus ve ailesi ise Bodrum’a aile yakınlarının yanına geldi. Hatay’da Yunus ve Gündeşli çiftin aileleriyle birlikte oturdukları evler deprem nedeniyle yıkılırken, düğün için oturacakları ve çeyiz ile doldurulan evde deprem nedeniyle yıkıldı. Ailesiyle birlikte Aksaray’da kalan Gündeşli ve ailesi 3 gün önce Bodrum’a gelerek otele yerleşti.

Nikah hazırlığı yapan çifte Bodrum Otelciler Derneği(BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz ve otel çalışanları destek verdi. Gülendam Yunus’a gelinlik ve Muhammed Gündeşli ’ye damatlık alınırken, çiftin nikahı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın makamında kıyıldı. Nikah törenine, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, çiftin ailesi ve yakınları katıldı. Belediye Başkanı Aras’ın kıydığı nikahta çift duygusal anlar yaşadı. Nikah sonrası ailesine sarılan Gülendam Yunus gözyaşlarına hakim olamazken, davete katılanlar çifti alkışlar eşliğinde tebrik etti. Depremzede çifte nazar boncuğu hediye edip altın takan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, çifte ömür boyu mutluluklar diledi. Depremzedeleri otelinde konuk eden Ömer Faruk Dengiz de çifte altın taktı.

Depremde hazırladığı çeyizlerin zarar gördüğünü söyleyen Gülendam Yunus, “Zor günler geçirdik. Yanımızda bulunan bulunmayan herkese çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz. Yakın ailemde bir şey yok ama maalesef akrabalarımdan hayatını kaybedenler var. Evlilik hazırlığı yaptığımız süreçte deprem nedeniyle evde bulunan çeyizlerimiz zarar gördü. Çok şükür canımızı kurtardık, sevdiğim yanımda” dedi.

Depremde arabası enkaz altında kalan Muhammed Gündeşli ise “Hatay’dan Bodrum’a geldik. Gönül isterdi ki memleketimizde düğün salonunda ailemizle düğün yapmak. Bodrum halkı bizi yalnız bırakmadı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a çok teşekkür ederim. Allah devletimizi milletimizi başımızdan eksik etmesin. Bir an önce evimize dönmek istiyoruz.” diye konuştu.

​​​​​​​

AdminAdmin