MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-04-2023 12:09

Depremzede Öğrenciler İftarda Buluştu

Muğla İl Müftülüğü,Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi ve Diyanet Gençlik Muğla İl Koordinatörlüğü tarafından Türk Evin'de depremzede kız öğrencilere yönelik iftar programı düzenlendi. 

Depremzede Öğrenciler İftarda Buluştu

Vali Orhan Tavlı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt'un da katıldığı program Ali Rıza Hakses Camii İmam Hatibi Müslüm Çavlı'nın Kur'an Tilaveti ile başladı.  Okuduğu ilahi ve Kasidelerden sonra, Ezan ile birlikte İftar edildi.  Öğrencilerden sorumlu manevi danışman Gülsüm Toraman her zaman yanlarında olduklarını, ellerinden gelen desteği kendilerine her zaman vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

Yaklaşık 140 Depremzede öğrencinin katıldığı programda konuşan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı ise,  bu acının tarifinin olmadığını ama yaraları hep beraber sararak acıyı hafifletmek için çaba gösterildiğini dile getirdi. 

Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt ise, büyük bir felaketin ardından birlik ve beraberlik duygusunun en yoğun yaşandığı Ramazan ayının sıkıntılara, acılara merhem olduğunu, Rahmet ve Mağfiret ayında Allah'tan gelen musibetlere sabır ve teslimiyetle göğüs gerilmesinin ve metanetli duruşun da bunun bir göstergesi olduğunu aktardı ve depremzede öğrencilere geçmiş olsun dedi.

Öte yandan Öğrencilerden bazıları da depremde yaşadıklarını anlatarak duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

​​​​​​​

AdminAdmin