FETHİYE
Giriş Tarihi : 12-10-2022 11:04

Deşifre programında FTSO seçimleri mercek altına alındı

MTÜRK TV ekranlarında yayınlanan, Serdar Cemal Süzeroğlu’nun hazırlayıp sunduğu Deşifre FTSO Seçimleri Gündem Özel programının konukları Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir ile Köşe Yazarı-Gazeteci Akın Tezel oldu.

Deşifre programında FTSO seçimleri mercek altına alındı

 

 

MTÜRK TV ekranlarında yayınlanan, Serdar Cemal Süzeroğlu’nun hazırlayıp sunduğu Deşifre FTSO Seçimleri Gündem Özel programının konukları Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir ile Köşe Yazarı-Gazeteci Akın Tezel oldu.

 

Canlı yayınlanan Deşifre FTSO Seçimleri Gündem Özel programında, 15 Ekim Cumartesi günü yapılacak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri mercek altına alındı. Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir ile Köşe Yazarı-Gazeteci Akın Tezel, kongre öncesinde merak edilenleri izleyicilere aktardı.

 

SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR

Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir, “Geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada memlekete faydası olmayan gazeteciler olarak nitelendirildik. Burada söz sahibine yakışır diyelim. 2013 yılından bu yana Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir üyesiyim. 2018 yılında Sayın Çıralı seçimi ilk kazandığında şeffaflık vurgusu yapmıştı. Tüm hesapları ve Güç Birliği şirketinin bilgilerini üyelerle paylaşacaktı. 4,5 yıldan beri böyle bir paylaşım yapılmadı. Hazırlanan süslü rakamlar sunuldu. Harcamaların nereye yapıldığına dair detaylı bir bilgilendirme yapılmadı. Bu konuda bir açıklama yapması gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

 

EĞİTİME VE TANITIMA NE KADAR HARCANDI

Özdemir, “Tüm kalemlerde olduğu gibi Fethiye’nin tanıtımı ve eğitime de ne kadar para harcandığını bilmiyoruz. Nasıl bir tanıtım yapıldı? Pandemi döneminde fuarlar kapalıydı. Bir üye olarak bunu öğrenmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde Ölüdeniz, bir İngiliz medyasında Dalaman’ın bir plajı olarak tanıtıldı. Soruyorum tanıtım adına hangi çalışmalar yapıldı? Odanın kaptanı, Babadağ’ın babası olduğunu söyledi. Ama hesaplar nerede? 2018 yılında üniversite yapılacağı vaat edildi ve yapılmadı. O süreçte Fethiye Üniversitesi kurulması adına dönemin Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar girişimlerde bulundu. Fakülte binasının tamamlanmasını bırak, kolonları dikilmiş olsaydı Osman Çıralı’yı alkışlardım. Yaptığım haberlerden dolayı da helallik isterdim. Başkanın proje ekibi yok. Mavi Grup’ta çok sevdiğim büyüklerim var. Gemi karaya oturdu” diye konuştu.

 

PROJELER ARŞİVDE KALDI

Dijital Medya ve Yayıncılar Derneği Başkanı aynı zamanda Serap Ülkü Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serap Ülkü Özdemir, “KOBİ destek merkezi kurulacağı yönünde sözler verildi. Üyelerin sorunları için destek masası kurulacaktı. Ne yazık ki arşivde kaldı. Pandemi sürecinde aidatını ödemeyen 600’e yakın üye askıda kaldı ve seçimlerde oy kullanamayacak. Kapılarına icra gidenler de var. Akif Arıcan döneminde Meclis Başkanı olan Osman Çıralı, üniversiteye ödenek ayrılmasına ret oyu verdi. 2 yıl üye aidatı ödemeyenlere icra gitti. Bazı eğitimlerden göz boyamak için para alınmadı. Ticaret ve Sanayi Odası gerçekten ticaret yapıyor. Para onları mutlu ediyor. Odanın parası nerde? Diğer bir konu bölgenin en önemli sivil toplum kuruluşunun başkanı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ulaşamadığını söylüyor. Oda yönetiminde katılımcı olacaklarını söyledi. Fakat ortada 5 kişiyi görebildik. 13 meslek komitesi var. Güç Birliği şirketi yöneticileri dışında pek kimseyi göremedik. Tüm kurumlarla diyaloğunun iyi olacağını söyledi ama kendi içindeki kavgalarla uğraştılar. Bölgeye gelen yatırımcılarla bile kavga ettiler ” dedi.

 

ODA ÜYELERİNE ŞEFFAF OLMALI

Köşe Yazarı-Gazeteci Akın Tezel açıklamasında, “Odanın üyelerine şeffaf olması gerekiyor. Önceki dönem başkanı Akif Arıcan, beni yolda gördüğü zaman yaptıkları işleri anlatırdı. Teleferik projesini bilgilendirme toplantılarında öğrenmiştik. Bir kere yeni yönetimin tanıtım toplantısına gittim. Sayın Çıralı kenarda oturuyordu. Sonrasında ben Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası var mı yok mu? Unuttum. Demek ki başkan kendini ve odayı anlatamamış. Sayın Akif Arıcan, Yunan adalarına ticaret yapmak adına akıllı girişimlerde bulundu. Osman Çıralı’nın ismini ilk kez Kırtur şirketi ile mahkemelik olduklarında duydum. Hemen ardından yine bir şey yok. Seçim süreci başladı, adaylar ortaya çıktı. Sayın Çıralı bu kez de 2018’de verdiği sözleri yeniden duyurmaya başladı” şeklinde konuştu.

 

YATIRIM KASAYA YAPILMIŞ

Tezel, “Eğer bir okul veya üniversite kazandıracaksanız, ilgili kurumlarla iletişime geçeceksiniz. Gerekli onayı alırsan bir protokol yaparsın, paran da varsa bu işe girişirsin. Sayın Çıralı yatırımlardan söz etmiş de anlatılanlara göre kasaya yatırım yapılmış. Madem bir yerde paran var… FTSO’nun parasının devamlı çalışması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ulaşamama nedenine gelince; ya kanlı bıçaklı kavgalıdır ya da Sayın Çıralı’yı adamdan saymıyordur. Yönetimde gençlerin yer alması, o kurumun geleceği adına önemlidir. İş yapmak için tecrübeli isimleri de listeye alırsın” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin