MUĞLA
Giriş Tarihi : 26-03-2024 17:58

Dünya İkincisi ve Üçüncüsü Olan Milli Yüzücü Elif Oral Törenle Karşılandı

Dünya İkincisi ve Üçüncüsü Olan Milli Yüzücü Elif Oral Törenle Karşılandı

 


Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenen ‘Trisome Oyunları 2024’ organizasyonunda yüzme branşında Dünya ikincisi ve Dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atan Milli Sporcu Elif Oral’ı Valilik Binası önünde karşılayarak, tebrik etti.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ve sporcular eşliğinde karşılanan Milli Sporcu Elif Oral, büyük mutluluk yaşadı.

Vali Dr. İdris Akbıyık, “Özel sporcumuz Elif ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek bizleri gururlandırdı. Elif’în gücünü dünyaya gösterdik. Milli Sporcumuz Elif’e başarılarının artarak devamını diliyor, bundan sonra kendisinden şampiyonluk bekliyoruz” diye konuştu.

Bu yıl ilk kez 19- 26 Mart 2024 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunlarına (Trisome Games) 33 ülkeden 488 özel sporcu katıldı. Türkiye, 8 branşta 86 sporcu ile madalya mücadelesi verdi.

Dünyanın en büyüğü olma özelliği taşıyan oyunlarda Elif Oral Junior kategorisinde Dünya ikincisi, 100 metre kurbağalama ve 200 metre serbest stilde ise Dünya üçüncüsü oldu.

Toplumdaki farkındalığın artırılması ve Türkiye’nin tanıtımı açısından önemli bir yere sahip olan Trisome Games, Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları olarak adlandırılıyor.
 

AdminAdmin