BODRUM
Giriş Tarihi : 28-05-2023 15:54

Elleri Birleştir Mesleğini Geliştir

Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrencileri, “Elleri Birleştir Mesleğini Geliştir” projesiyle sektörde kendini geliştirmiş kişilerle atölye çalışmaları ve söyleşiler gerçekleştiriyor.

Elleri Birleştir Mesleğini Geliştir

Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde çıraklık, kalfalıkta 500, ustalık telafi programında 700 olmak üzere toplamda bin 200 öğrenci yüz yüze eğitim alıyor. Eğitimde İyi Örnekler Kapsamında başlatılan, “Elleri Birleştir Mesleğini Geliştir” adlı projede yeniliği destekleyen, girişimci sektörde kendini geliştirmiş sektör çalışanları ile Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden mezun olup sektörde kendini geliştirmiş kişileri, öğretmen ve öğrencilerle buluşturarak öğrenci gelişimine ve mesleki öğrenimlerine katkı sağlanıyor.

Atölye ile desteklenen projede yeni modern topuz uygulamaları, yeni saç kesim teknikleri, yeni saç renklendirme/açma işlemleri, yeni makyaj teknikleri, yeni cilt bakım uygulamaları yapılıyor.  Ayrıca öğrencinin kendi mesleğinde nereye ulaşabileceğini düşünebilmeleri için, sektörden davet edilen ustalar tarafından “Mesleğimde Nereden Nereye Geldim” adlı söyleşi de gerçekleştiriliyor.

Projede öğrencileri sektörle kaynaştırma geleneğini sürdürmek, mesleğe ve topluma kazandırılan öğrencilerin mesleki yeterlilikte yenilikçi düşünme becerilerini, eksikliklerini gidermek; piyasa deneyimi olan çalışan ihtiyaçlarını karşılamak hedefleniyor.

Proje çerçevesinde sektörde kendisini kanıtlayan Bilge Gündağ, Gizem Budak, Osman Karahan, Metin Özdemir, Ahmet Bekar, Selami Sarıkaya ve Mehtap Poyraz ile atölye çalışmaları yapıldı, “Mesleğimde Nereden Nereye” söyleşisi gerçekleştirildi.

Merkez Müdürü Batuhan Giraz ve Müdür Başyardımcısı Pınar Kuyucu koordinatörlüğündeki çalışmalar, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alan öğretmenleri Sevda Güngör Abdalrahman, Damla Demirkıran ve Emel Mete Çelik tarafından yürütülüyor.

​​​​​​​

AdminAdmin