FETHİYE
Giriş Tarihi : 30-08-2023 10:48

Emniyetten Hırsızlık Uyarısı

Emniyetten Hırsızlık Uyarısı

Emniyetten Hırsızlık Uyarısı

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, hırsızlığa karşı uyarı amacıyla vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür yayınladı.

 


Fethiye Emniyet Müdürlüğü, broşür yayınlayarak evden hırsızlık vakalarına karşı alınabilecek tedbirlerle ilgili bilgi verdi. Kaçıncı katta ya da hangi konumda olursa olsun, her ev ve iş yerinin hırsızların hedefi olabileceğine dikkati çeken Fethiye Emniyet Müdürlüğü, alınması gereken önlemler hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Komşunuzun kapısında şüpheli kişi veya kişiler gördüğünüzde lütfen ilgisiz kalmayınız. Unutmayın, gerekli durumlarda 112 ACİL ÇAĞRI hattını aramak vatandaşlık görevidir. Bahçe ve balkon kapılarını kilitli bulundurun. Kapı anahtarını paspas altı, ayakkabı için gibi yerlerde bulundurmayın. Elektrik ve su saati gibi yerlerde bulundurmayın."

 

 

“Aldığınız tüm tedbirlere rağmen evinize/işyerinize hırsızlık meydana gelmiş ise; Lütfen panik yapmayın, hırsızın hala içeride olabileceğini düşünerek içeri girmeyin. Hemen ücretsiz olan 112 hattını arayın, polis ekibi gelene kadar kesinlikle hiçbir şeye dokunmayın.”

 

 

“Evinize, iş yerinize veya binanıza mümkünse güvenlik kamerası taktırın. Evinize yeni taşındıysanız mutlaka kapı kilitlerini değiştirin. Lütfen tanımadığınız kişilere anahtar kopyalama işlemi yaptırmayın. Kapı kilitlerinizi belirli aralıklarla değiştirin. Evde olsanız dahi kapınızın bütün kilitlerini kilitleyin. Tanımadığınız kişilerin kim olduğunu teyit etmeden kesinlikle kapıyı açmayın.”

AdminAdmin