SPOR
Giriş Tarihi : 03-02-2023 19:04

ERMAŞ MUĞLASPOR’A CEZA: HAKEMLERE TEPKİ!

ERMAŞ MUĞLASPOR’A CEZA: HAKEMLERE TEPKİ!

ERMAŞ MUĞLASPOR’A CEZA: HAKEMLERE TEPKİ!
Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Ermaş Muğlaspor’a, berabere biten Eşin Grup Sökespor karşılaşmasında meydana gelen saha olayları nedeniyle, 10 bin TL para cezası kesildi. Teknik Direktör Egemen Urhan, Yardımcı Antrenör Halil Evren Şentürk ve oyuncu Onur Ersoy'a da cezalar verilirken yeşil beyazlı yönetimde maçın hakemlerinin verdiği kararlara isyan etti.
BAL’da mücadele eden Ermaş Muğlaspor geçtiğimiz hafta Eşin Grup Sökespor’u sahasında konuk etmiş ve rakibiyle berabere kalmıştı. Maç sırasında meydana gelen saha olayları nedeniyle Ermaş Muğlaspor’a verilen cezalar açıklandı.
Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından, Ermaş Muğlaspor'a 10 bin TL para cezası verilmesine, Teknik Direktör Egemen Urhan ve Yardımcı Antrenör Halil Evren Şentürk’e 2 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı uygulanmasına ve oyuncu Onur Ersoy’un sportmenliğe aykırı hareketinin müsabaka görevlisine yönelik olması ve fiili müdahale içermesi, eylemindeki ısrarı ve eylemin yoğunluğu nedeniyle 4 resmi müsabakadan men edilmesine karar verildi.
YEŞİL BEYAZLI TAKIM TFF’YE BAŞVURDU
Öte yandan maç sırasında özellikle orta hakem ve dördüncü hakeme tepki gösteren yeşil beyazlı yönetim, maçta iki net penaltılarının da verilmediği gerekçesiyle TFF’ye başvurdu.
Muğlaspor Kulüp Başkanı Ali Çakır, ligde İzmir, Denizli ve Aydın takımları ile çekiştiklerini belirterek, kendi maçlarına İzmir bölgesinden hakem atanmasının etik olmadığını ve yanlış olduğunu savunarak, başka bölgelerden hakem atanması gerektiğini söyledi.
Maçın dördüncü hakemi Burak Gazi Ülker’in de 4 yıldan bu yana cezalı olduğuna dikkati çeken Çakır, “Dördüncü hakem 4 yıldan beri cezalıymış. 19 Mart 2019’da “futbol camiasını küçük düşürecek tutum ve davranışlarda bulunması nedeniyle" hakkında 80 gün hak mahrumiyeti cezası verilmiş. İlk defa bu maça veriliyor. Bu olayı daha önce öğrendik ve gerekli müracaatımızı yaptık ama sonuç alamadık.” dedi.
Başkan Çakır, TFF’ye güvendikleri için maça çıktıklarını ancak henüz 15. Dakikada oyuncularının haksız yere kırmızı kartla oyundan atıldığını öne sürdü.
Maç sırasında 8 numaralı Onur Ersoy’un sert tekmeliğini, yumuşak tekmelikle değiştirdiğini belirten Çakır, “Dördüncü hakem bunu onaylamıyor ve tekrar değiştirmesini istiyor. Onur da tekmelikleri yere atıyor. Dördüncü hakem bu olayı ‘Yüzümüze attı’ diyerek orta hakem Aykut Çetinkaya’ya bildiriyor. O da oyuncumuzu kırmızı kartla attı. Konuya itiraz eden Teknik Direktörü Egemen Urhan ve Yardımcı Antrenör Halil Evren Şentürk de kırmızı kart ile atıldı.” diye konuştu. 
“İKİ PANALTIMIZ VERİLMEDİ”
Çakır, karşılaşmanın ikinci yarısının geç başladığına dikkati çekerek, dördüncü hakemin sürekli tribüne bakarak taraftarları kışkırttığını ileri sürdü.
Maç boyunca net iki penaltılarının verilmediğini ifade eden Çakır, “Orta hakem maç içerisinde iki pozisyona da çok yakındı. Net iki penaltımız verilmedi. Bu pozisyonlar görüntülerle elimizde mevcut. Maçın ardından federasyona bilgi mahiyetinde bugün itibariyle yazımızı yazdık.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin