FETHİYE
Giriş Tarihi : 18-09-2023 13:06

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan 19 Eylül “Gaziler Günü” Mesajı

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan 19 Eylül “Gaziler Günü” Mesajı

Fethiye Kaymakamı Ertaş’tan 19 Eylül “Gaziler Günü” Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği günün yıldönümü olan Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Cennet vatanımız uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolü, ülkemizin medarı iftiharlarıdır.

 

 

Bugün bizlere düşen en önemli görevlerden birisi; bu toprakları vatan yapan şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmak ve ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla Türkiye Cumhuriyeti'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine taşıyarak daha güçlü, daha müreffeh bir ülke haline getirmek için mücadele etmektir. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

AdminAdmin