MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-09-2022 14:21

Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Gaziler Onuruna Yemek Programı Düzenlendi



Muğla’da Vali Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı ev sahipliğinde, "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla, Kahraman Gazilerin onuruna yemek programı düzenlendi.
Muğla Öğretmenevinde düzenlenen programa Muğla Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı'nın yanı sıra AK Parti Muğla Milletvekilli Yelda Erol Gökçan, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adli Yargı Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı S.G. Yarbay Süleyman Ercan, Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, İyi Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Osman Toprakçı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Süleyman Taşkesen, Gaziler, Gazi aileleri ve Şehit aileleri katıldı.
Yemek ikramının ardından Polis Memuru Mevlüt Balcı tarafından seslendirilen İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un "Zulmü Alkışlayamam" şiiri büyük beğeni topladı. 
Şiir dinletisinin ardından 19 Eylül Gaziler Günü için hazırlanan videonun gösterimi yapıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın yaptırdığı yemek duasının ardından bir konuşma yapan Muğla Valisi Orhan Tavlı Ülkemizin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna canını ortaya koyan gazilerin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.
Vatanı, milleti, kendinden aziz bildiği mukaddes değerleri için canını vermekten çekinmeyen ve bu uğurda gazilik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize şükranlarını sunan Vali Tavlı, “Bizlerde eşsiz fedakârlıkları ve kahramanlıklarıyla övündüğümüz aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emaneti olan cennet vatanımızı korumak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmek, gelecek nesillere daha güzel ve müreffeh bir ülke bırakmak için, büyük ve güçlü Türkiye için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Tavlı, Sakarya Meydan Muharebesindeki askeri dehası ve yüksek komuta kabiliyeti ile şanlı Türk ordusunu zafere ulaştıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları vatan kılan aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden kahraman gazileri rahmetle yad ederek, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin 101. yıldönümünü ve Gazilerin ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. 

AdminAdmin