GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-12-2022 12:56

Google'ın başı Doğukan Özkan'la büyük dertte

2016 yılında Google'ın çok büyük bir açığını bulan ve bulduğu bu açıktan dolayı da 2019 yılında Google Plus ve Inbox'ın resmen kapatılmasına neden olan Doğukan Özkan son dört yıldır hukuk savaşı veriyor.

Google'ın başı Doğukan Özkan'la büyük dertte

 

 

2016 yılında bulduğu açık için Google yetkililerinden 20.000.000 $ talep eden Özkan, hak ettiği ödülün tam aksine Google tarafından kabul edilmeyen kişi oldu. Google, Doğukan Özkan'ın bulduğu açığı kabul etmemesine rağmen, 2018 yılında Google Plus'ın kapatılmasına ilişkin yapmış olduğu resmi açıklasında Özkan'ın bu açık hakkındaki açıklamasını kelimesi kelimesine kopyalayıp ingilizce çevrisiyle açığı kendileri bulmuş gibi göstererek kamuoyuna duyurdu. Bu skandal olayı yargıya taşıyan Özkan, mahkeme yoluyla haklı olduğunu 2019 yılında resmen kanıtlamış oldu.

Son olarak da elindeki kanıtları ve resmi belgeleri KVKK Kişisel Verileri Koruma Kurumuna göndererek, Google hakkında bir soruşturma daha başlatılmasına neden oldu. KVKK, Google'ın 2016 ve 2018 yılları arasında yapmış olduğu kişisel veri ihlalinden dolayı re'sen inceleme başlattı. Altı yıldır bu skandal olayın üstünü örtmeye çalışan Google bu sefer tamamen köşeye sıkışmış gibi görünüyor. Olayın peşini bırakmayan Özkan, gelişmeleri anbean sosyal medya hesaplarından takipçileri ile paylaşıyor.

AdminAdmin