GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-09-2022 12:45

Hisarcıklıoğlu başkan adaylarına başarılar diledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret ederek meclis üyeleri ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.​

Hisarcıklıoğlu başkan adaylarına başarılar diledi

 

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret ederek meclis üyeleri ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.​

 

FTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, öncelikle açılışını yaptıkları Uyum ve Arabuluculuk Merkezi’nin önemine değindi. TOBB Başkanı, “Biliyorsunuz, ortalama bir dava, yıllar sürer. Arabuluculuk sayesinde aylar ve hatta yıllar süren davaların, burada birkaç hafta içinde sonuca ulaştığını görebileceksiniz. Artık tüm ticari ihtilaflarınızı burada, hem daha hızlı, hem de daha ucuza çözebileceksiniz. Sizler de, Odamızın ayağınıza getirdiği bu imkanı muhakkak kullanın” dedi.

 

Özel sektörün ilk defa, odalar vasıtasıyla mesleki eğitimin içinde yer almasını sağladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu meslek lisemizin hamiliğini Fethiye odamız üstlendi. Bu sayede gençlerimiz, sizlerin ihtiyaç duyduğu becerileri edinerek yetişecek, ara eleman değil, aranan elemanlar olacaklar, nitelikli çalışan bulma sıkıntınıza da çözüm getirecekler. Odamız, gemi inşa sektörünün talebi doğrultusunda okul bünyesinde, bir de Gemi yapım atölyesi projesi başlattı. Hem gençlerimizi meslek sahibi yapacak, hem de ihracat gelirimizi artıracak bu girişimi de çok değerli buluyorum” diye konuştu.

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yerel değerlere de sahip çıktığını bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu markalaşmanın ancak böyle sağlanacağını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Bu kapsamda, Fethiye Kaya İnciri’ni, Fethiye Tahini’ni, Seydiler Kilimi’ni coğrafi işaretle tescil ettirerek, koruma altına aldı. Seydikemer Tarım OSB projesiyle, hayvan yetiştiriciliğini destekleyip, geliştirmeyi hedefledi. Bölgede ivme kaybeden dalış turizmini yeniden canlandırmak amacıyla Fethiye Sualtı Tarih Parkı projesini hazırladı. Esasında tüm bu hizmetler ve projeler, bir vizyonun göstergesidir. Üyesine en iyi şekilde hizmet sunmayı ve şehrini zenginleştirmeyi hedefleyen, çağdaş bir yönetim anlayışının eseridir. Odamızın Fethiye’ye en iyi en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlayan, projeleriyle gurur duydum” şeklinde ifadeler kullandı.  

 

FTSO’nun akredite oda olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, odanın üyelerine beş yıldızlı hizmet sunduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemi üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, “Bir ve beraber olunca, Allah rahmeti ve bereketi de verir. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kimseyi, fikrinden, inancından, görüşünden dolayı dışlamayalım. Ortak akıl ve diyalogla her sorunu aşabileceğimizi bilelim. İkinci müjde olarak da TOGG otomobil fabrikasının açılışı 29 Ekim tarihinde yapılacak” dedi.

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Bülent Karakuş’un da yer aldığı organizasyon sonunda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, FTSO Başkan adaylarına başarılar diledi. Öte yandan Hisarcıklıoğlu, hizmetlerinden dolayı önceki dönem Oda Başkanı Akif Arıcan’a teşekkürlerini sundu.  

 

AdminAdmin