MİLAS
Giriş Tarihi : 08-02-2023 15:44

Kahraman Akar: ‘’Ziraat Odasında Değişim ve Gelişim Zamanı’’

10 Şubat Cuma günü gerçekleşecek olan Milas Ziraat Odası Genel Kurulunda, Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Kahraman Akar, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Kahraman Akar: ‘’Ziraat Odasında Değişim ve Gelişim Zamanı’’

Akar, yaptığı açıklamada; “Zaman değişim ve gelişim zamanı sloganıyla çıktığımız yolda, seçilerek odamızı çok daha iyi durumlara getireceğiz inşallah” dedi.

Milas Ziraat Odası 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek seçimle yeni yönetimini belirleyecek. Yönetim Kurulu Başkan adayı Kahraman Akar, düzenlediği basın toplantısında oda yönetiminde gördüğü eksiklikler nedeniyle aday olduğunu söyledi.

Gördüğü eksiklikleri özetleyen Akar, zirai ilaçların, gübrelerin, zeytin silkme makinelerinin vb şeylerin fiyatlarının yeterince inmediğini, çiftçilerin bilgilendirilmesi gibi konularda eksik kalındığını belirterek şöyle konuştu: “Odamızın elinde taş kırma, taş toplama gibi makinelerin olmadığını, zirai ilaçlamada kullanılan droneların Söke’den kiralandığını görünce çok şaşırmıştım. Üreticimizin elinin yem ve gübre konusu başta olmak üzere bu tarz konularda güçlendirilmesi gerekiyor."

Çiftçilerin talep ve isteklerini yerinde dinleyip, çözüme kavuşturarak en büyük eksiklik olarak gördüğü bilgilendirme eksikliğini ortadan kaldırmak istediklerini vurgulayan Akar, Bafa ve Ören gibi mahallelere bürolar açacaklarını söyledi

Milas’ın zeytin konusunda önemli bir değer haline geldiğine dikkat çeken Başkan Adayı, “Zeytin üreticilerimizin en büyük şikayeti, zeytinliklerine ulaşacak yollarının olmaması, biz göreve geldiğimizde ilk 2 yıl içerisinde zeytinliklere yollar açarak bu sorunu çözeceğiz” dedi.

42 kişiden oluşan listeyle seçime gireceklerini kaydeden Akar, Ziraat odasında iki ziraat mühendisini danışman olarak çalıştıracaklarına ve bu kişilerin sürekli sahada üreticinin yanında olacağına dikkat çekti. Kahraman Akar, zor durumdaki çiftçinin yükünü hafifletmek için göreve talip olduklarını belirterek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin