MUĞLA
Giriş Tarihi : 09-09-2022 15:45

Kızılbük GYO’dan basın açıklaması 

Kızılbük GYO tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin dava sürecinin devam ettiği belirtildi. Konuyla ilgili Danıştay Mahkemesi’nin kesin karar vermediği ifade edildi. 

Kızılbük GYO’dan basın açıklaması 


 

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor; 
“Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizin Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen "ÇED Gerekli Değildir" kararının Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi sonrası şirketimiz, yatırımcılarımız ve müşterilerimizin kanuni haklarını korumak maksadıyla 05.08.2022 tarihinde Danıştay’a, kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle müdahil olarak firmamızca da temyiz başvurusunda bulunulmuş ve yürütmeyi durdurma talebimiz, adli tatil sebebi ile nöbetçi heyet tarafından reddedilmiştir.
Danıştaydaki dava sürecimiz devam etmektedir. Henüz Danıştay tarafından kesin karar verilmiş değildir. Danıştay’ın nihai kararı sonucunda adaletin yerini bulacağına inancımız tamdır. 

Yine de şirketimizce, temyizin kesin sonucu beklenmeden, daha önceki açıklamalarımızda da değindiğimiz üzere, sürecin aksamaması adına ÇED ile ilgili gerekli hazırlıklar yapılarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurumuz yapılmıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünce konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede; Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve başvurunun ÇED Genel Formatına uygun hazırlandığı anlaşılmış olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlatılmıştır açıklaması yapılmıştır.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerde bağlı bulunduğu kanunlara, mevzuatlara ve çevresel faktörlere aykırı olan hiçbir işin veya eylemin içinde bulunmayan şirketimizin kanuni bütün gereklilikleri yerine getirmek adına ÇED sürecini çoktan başlattığını ve sürecin gerekleri için çalışmalara devam ettiğini kamuoyuyla paylaşmak isteriz. 
Sosyal medya ve farklı platformlarda yer alan yanıltıcı bilgi ve haberlere itibar edilmemesini, şirketimiz tarafından yapılan resmi açıklamaların takip edilerek dikkate alınmasını istirham ederiz.”

AdminAdmin