MUĞLA
Giriş Tarihi : 02-10-2022 18:35

Köyceğiz'de başpehlivan İsmail Balaban oldu

Köyceğiz'de başpehlivan İsmail Balaban oldu



Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, bu yıl 8'ncisi düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.
Köyceğiz Belediyesi tarafından Toparlar Mahallesi'ndeki Kazancı Mesire alanında düzenlenen güreşlere, tarihi Kırkpınar başpehlivanları Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Cengizhan Şimşek, Recep Kara, Osman Aynur’un da aralarında bulunduğu 13 kategoride 300 güreşçi katıldı.
Toparlar Mahallesi Kazancı Er Meydanında düzenlenen 8. Köyceğiz Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. 
Güreşleri çevre İl ve İlçelerden gelen binlerce güreş sever izledi.
Köyceğiz Yağlı Pehlivan Güreşi ağası 700 bin lira ile Osmanlı Ocakları Başkanı Hüseyin Çakır oldu.
Yarı finalde İsmail Balaban ikizi Turan Balaban’ı yendi. Orhan Okulu ise Ali Yanatma’yı mağlup etti.
Başpehlivanlık için mücadele eden İsmail Balaban rakibi Orhan Okulu'yu yenerek, başpehlivanlığı elde etti.
İsmail Balaban, Orhan Okulu, Turan Balaban ve Ali Yanatma’nın kupa ve madalyaları Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve protokol tarafından verildi.
Başpehlivan İsmail Balaban, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Bu yılın büyük bölümünü sakatlıklarla geçirdiğini belirten Balaban, "Sezonun hemen hemen sonuna gelmiş durumdayız. Elimden geldiğince her zamanki gibi mücadelemi vermeye çalıştım ve birinci olmayı başardım. Bunu için çok mutluyum." dedi.
Balaban, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Köyceğiz Belediye Başkan Kamil Ceylan da Başpehlivanı olan İsmail Balaban’ı kutladı.
Güreşlere katılan en küçüğünden en büyüğüne tüm güreşçilere, görev yapan tüm hakemlere ayrı ayrı teşekkür eden Ceylan, "Ayrıca tüm güreşçilerimizi ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, en iyi şekilde rahat ettirmek için çaba gösteren Başkan yardımcılarım, müdürlerim ve tüm belediye personellerime, etkinliğimize katmış oldukları muhteşem çoşku için burada bulunan çok sayıdaki vatandaşlarımıza, güreş komitemize, görev alan herkese ve destekte bulunan tüm dostlarıma teşekkür ederim." diye konuştu.

AdminAdmin