ÇEVRE
Giriş Tarihi : 09-03-2024 18:42

Marmaris ve Milas’ta Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor

Marmaris ve Milas’ta Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor

 

Muğla’nın Marmaris ve Milas ilçelerinde yakın zamanda yaşanan orman yangınlarının ardından yapılan çalışmalar sonucu yanan alanlar adeta küllerinden doğuyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2021, 2022 ve 2023 yıllarında yaşanan orman yangınları sonrası yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına yönelik bilgilendirme programı düzenlendi. Marmaris ve Milas Orman İşletme Müdürlüklerinde yanan alanlarda yapılan ağaçlandırma ve silvikültür çalışmalarını yerinde görme ve inceleme amacıyla Marmaris, Milas ve Bodrum’da görev yapan basın mensuplarına sahada bilgilendirme programları yapıldı. Basın bilgilendirme programına Muğla Bölge Müdürü Salim Karabulut, Bölge Müdür Yardımcıları Adnan Güller ve Ersen Çetin, Basın İletişim Şube Müdürü Yüksel Savaş, İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri katıldı. 

Milas’ta 2023 Yılında Yanan Halep Çamı Ormanında Tohumlar Çimlendi Fidan Oldu

Milas Boğaziçi bölgesinde 2023 yılı Temmuz ayında yanan alandaki doğal gençleştirme çalışmalarıyla ilgili basın bilgilendirme programı 9 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Bölge Müdürü Salim Karabulut, yangının ardından saha temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tekrar ormanlaştırma çalışmaları aşamasına geçildiğini belirterek, 142 hektarlık alanda doğal gençleştirme yöntemiyle tohumlardan fidan elde etme çalışması yapıldığını ve 2024 ün ilk aylarıyla birlikte sahadaki çimlenmelerin başarılı bir şekilde sağlandığını söyledi. 

Marmaris’te 2021 ve 2022 Yılında Yanan Alanlarda Fidanlar Boy Sürüyor

Marmaris’te 2021 ve 2022 yıllarında meydana gelen büyük orman yangınları sonrası yanan alanların tamamında doğal gençleştirme ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Marmaris’teki yanan alanlardaki yapılan çalışmalarla ilgili basın bilgilendirme programı 7 Mart Perşembe günü yapıldı. Programa Marmaris’te görev yapan basın mensupları katıldı. İçmeler, Değirmenyanı ve Bördübet bölgelerinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Güller tarafından basın mensuplarına bilgi verildi. 

İçmeler bölgesinde 2021 yangını sonrası aynı yıl 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde yapılan dikim alanında fidanlar yer yer insan boyuna ulaştığı görüldü. Değirmenyanı bölgesinde 2022 yangını sonrası yine aynı yılın 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde yapılan dikim alanındaki fidanlara yönelik orman işçilerinin ot alma-çapa yapma çalışmaları basın mensuplarınca görüntülendi. Yine Değirmenyanı bölgesinde doğal gençleştirme yöntemiyle elde edilen ve boy süren fidanlar basın mensuplarına gösterildi. Basın programının son noktası Bördübet bölgesinde yapılan ağaçlandırma sahası oldu. Bu alanda yapılan teraslara dikilen fidanlar basın mensuplarına yerinde gösterildi.

AdminAdmin